Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Двигател захранван с вода - АВТОРСКА ТЕМА на Владимир Димитров

<< < (9/49) > >>

prp:

--- Цитат на: Михаил Кузмов в Януари 15, 2015, 05:24:26 pm ---prp ! Зарежи бе човек ! Не виждаш ли какво невежество царува ?

--- Край на цитат ---
Може и да съм невеж но експлозия и имплозия в двг едновременно ми се струва несъвместимо понятие. Ако можеше така щеше да се приложи до сега и в обикновен двигател на традиционно гориво.

EDM electronics:

--- Цитат на: atos в Януари 15, 2015, 05:47:24 pm ---Лелеееее...ама вярно невежество!

Владо, обясни им?
EDM, Брадатия...какви ги говорите, бре?
Тук имаме ЕКСПЛОЗИЯ в ГМТ, която изтласква буталото НАДОЛУ.
После, при ДМТ вече се е образувала ИМПЛОЗИЯ, която го дърпа НАГОРЕ.
Всичко това- за един ход, кое не е ясно?

Самият момент на подаване на "искрата" вече е въпрос на центровка.

--- Край на цитат ---

На теб ясно ли ти е, че ако се пали водата в ГМТ, докато буталото стигне до ДМТ след началната експлозия, която го бута надолу, много преди това ще настъпи имплозията и ще го дърпа нагоре, още преди да е слязло най-долу?
Въпрос на техническо изпълнение и практически ход на буталото./А/
Експлозията и имплозията настъпват са миг, няма време имплозията да чака буталото да стигне ДМТ.

Иначе, прости ми за невежеството...

Не ти прощавам.При 5000 об/мин. ГМТ и ДМТ се сменят около 83 пъти в секунда!/А/

Maistora52:
Според мен, Владо е казал повече от достатъчно ... сега работи... Очаква се да покаже по-нататък напредъка на работата.
Не знам за някои, но на мен ми е ясна цялата идея в разработката.

Михаил Кузмов:
prp ! Не си ме разбрал правилно ! Точно невежеството, не се отнася до теб, а до всички останали които се удивляват от тази нелепост !

lazy:
         Колеги, предполагам че недоразуменията идват от  това, че някои от вас имат предвид тази схема:
http://static.petel.bg/resources/2015/01/14/5%20-%202_288x384.JPG
Тук свещта е долу, а вала  горе :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия