Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Двигател захранван с вода - АВТОРСКА ТЕМА на Владимир Димитров

<< < (8/49) > >>

Брадатия:
При ДВГ горивото се впръска и изпарява за да се смеси с необходимия въздух и да се осъществи горивния процес. При изгарянето резултантните газове получени от горенето се разширяват и бутат буталото.
 При Владовия двигател гори вода, която когато е в газообразно състояние 1600-1700 пъти по-обемна отколкото водата в течно състояние, затова има вакуум който дърпа буталото. Колко по-добре уплътни движещите се части, толкова по-малко загуби ще има и ще се създаде по-голям вакуум. Човека има още много работа да усъвършенства работата на двигателя и управлението му.

Михаил Кузмов:
prp ! Зарежи бе човек ! Не виждаш ли какво невежество царува ?

EDM electronics:
Аз мисля, че в такъв случай искрата, която пали водата, трябва да се подава малко преди "долна мъртва точка", защото първо има кратка експлозия, т.е. бута надолу, след която следва имплозия. А тази имплозия ще върши работа, след като буталото е в най-долна точка и почне да свива обема нагоре.

Аtos:
Лелеееее...ама вярно невежество!

Владо, обясни им?
EDM, Брадатия...какви ги говорите, бре?
Тук имаме ЕКСПЛОЗИЯ в ГМТ, която изтласква буталото НАДОЛУ.
После, при ДМТ вече се е образувала ИМПЛОЗИЯ, която го дърпа НАГОРЕ.
Всичко това- за един ход, кое не е ясно?

Самият момент на подаване на "искрата" вече е въпрос на центровка.

juliang:

--- Цитат на: atos в Януари 15, 2015, 05:47:24 pm ---... Тук имаме ЕКСПЛОЗИЯ в ГМТ, която изтласква буталото НАДОЛУ.
После, при ДМТ вече се е образувала ИМПЛОЗИЯ, която го дърпа НАГОРЕ.
Всичко това- за един ход, кое не е ясно?

Самият момент на подаване на "искрата" вече е въпрос на центровка.

--- Край на цитат ---

Мисля че работата в тоя двигател е точно наобратно - имплозията е при запалване на свежата смес, а не продуктите на горенето. Т.е. ще имаш подаване на искра в ДМТ, имплозия и последващо разширение.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия