Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Двигател захранван с вода - АВТОРСКА ТЕМА на Владимир Димитров

<< < (47/49) > >>

dmitarp:
Аз не съм видял директно да го казва това, само казва виж колко е голям пламъка, което нищо не значи. Просто прави демонстрации на нещо си, естествено заглавието на темата е подвеждащо, защото двигателя не се захранва с вода, водата е някакъв посредник, а с електричество.

montanar:
Грамотна работа ..... (относно заглавието)

Казва го бре - виж

--- Цитат ---
--- Цитат на: владимир димитров в Септември 27, 2020, 10:13:18 pm ---Размърдайте малко гънките -Форум за свободни съчинения !!!
25W Консумация в импулсен режим!

--- Край на цитат ---

--- Край на цитат ---

epwpixieq-1:

--- Цитат на: dmitarp в Октомври 02, 2020, 09:54:21 am ---Кондензацията също е много бърз прцес, особено от наситена или пренаситена пара. За нея не е нужна никаква конвекция или градиент на температурата, тъй като парата е пренаситена и има достатъчен потенциал за кондензация.

--- Край на цитат ---
за бързината на процеса, се съгласявам, при определени условия тя може да се прояви доста бързо, в крайна сметка имаме това което се нарича "phase transition" (фазов преход). Относно градиента обаче мисля че грешите. Градиент винаги има, в зависимост дали той е отчетен, поради бързината на процеса или не. Като забележете, градиента не трябва да е глобален, той може да е локален, и тогава има не един, а милиарди малки градиента в определен физически обем.

И понеже знам че вие ще имате аргументи ви посочвам това видео: https://www.youtube.com/watch?v=24Dz5THmfrw&t=27m5s (демонстрацията започва от 26-тата минута). При положение че разбирате какво казва човека (той може би има един от най-образователните канали по практическа физика в тръбата) ще разберете че на база на фемтосекунден лазер, и опити които са извършвани с него, се забелязва че първо се разпространява температурата, тоест температурния градиент е по-бърз, а след това шоковата вълна. Ето и научните изследвания за които човека говори (за вас специално я намерих свободно и я прикачам към коментара): https://ora.ox.ac.uk/objects/uuid:d88327c2-696c-4fdf-9739-16c1621c7d2e ( при желание разбира се можете да дадете $35 на този сайт и да си я свалите от там https://aip.scitation.org/doi/10.1063/1.2191412 )

--- Цитат на: dmitarp в Октомври 02, 2020, 09:54:21 am ---Зараждането на капчиците вода е в целият обем едноврменно, не само покрай стените на съда, а обема е много по-голям от този на първоначалната капка, семя да твърдя, че кондензацията е по-бърз процес от изпарението, макар в случай то да е продиктувано от звукова вълна, която се разпостранява с много голяма скорост във водна среда.

--- Край на цитат ---
Дали кондензацията е по-бърз процес от изпарението честно не знам, но всъщност е интересно да се помисли върху този въпрос (подразбираемо, специално за мен, както някои колеги ще разберат, е доста важно да си го обясня). За звуковата вълна като спомагаща за промяната (фазовия преход)  съм съгласен, но интересното е че звуковата вълна е, както знаем, енергия, така че всъщност, за тя допринася за "люшкане" на реакцията на прехода в посока към по-високо енергийно ниво а не към по ниско, при положение че приемем че в един момент целия флуид на на една преходна граница. Тоест за да спомогне за отнемане на енергия тя трябва, поне според мен, да създава някакъв преход или за преразпределяне на енергията в този обем или за изкарването и навън, в противен случай енергията няма къде да изчезне (ако може така да се изразим).

dmitarp:
Фазовият преход се извършва при постоянна температура, в този смисъл не трябват температурни градиенти, единствено което трябва е отнасяне или внасяне на топлина. Именно затова, чрез изпарение или кондензация топлообменна е с много висока скорост, защото не разчита на температурна разлика за процеса. Но както казва montanar това е отклонение от темата, която трябва да ни покаже, че водата сама по себе си е достатъчна за извличане на енергия. Кажи съгласен ли си с това, и какви са ти мотивите.

montanar:
Аз не разбирам какво толкова се обяснявате за наситената пара .....
В конкретния контекст за наситена пара и дума не може да става щото и Димитър и Пикси знаете условията за създаването и ползването и, и даже Краси намекна че няма такова нещо като наситена пара в конкретния контекст на темата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия