Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Двигател захранван с вода - АВТОРСКА ТЕМА на Владимир Димитров
krasias:
--- Цитат на: dmitarp в Октомври 02, 2020, 10:35:46 am ---9
естествено заглавието на темата е подвеждащо, защото двигателя не се захранва с вода, водата е някакъв посредник, а с електричество.
--- Край на цитат ---
Да тука съм напълно съгласен, темата е по добре да се казва "Парен двигател на ТОК".
Номак:
Невероятно!
С 25 вата ,Владо разцепва водната молекула и пали водорода ,след което парата се свива и двигателя прави още един ход!
Интересно с такава ефективност може ли да самозахрани процеса и отделно да вади допълнително енергия!
Това е въпроса - Владко бута двг ,ДВГ бута генеретор,а генератора дава енергия за самозахранване!процеса се затваря! ефективност над 100%
Перпето мобиле!амин!
GMG:
--- Цитат на: Номак в Октомври 02, 2020, 04:48:52 pm ---... Владко бута двг ,ДВГ бута генеретор,а генератора дава енергия за самозахранване!процеса се затваря! ефективност над 100%
Перпето мобиле!амин!
--- Край на цитат ---
Бута Владко ДВГ-то, ма кат са измори кой ще бута?
Трябва да вика сливенските или тези от меден рудник братчеди да помагат. ;D
Преди много години дори гребците на Клеопатра са си сменяли местата за да поддържат сносна скорост...
п.п. А в детонацията на Юткин наистина има "ляб", разбивал е големи камъни на чакъл, дори и на пясък.
Съпоставимо за двете енергии (механична и електрическа) за добиване на чакъл, втората има преимущество поради сравнително ниската консумация и огромното давление което се получава..
Но мисля това е за друга тема която ще е интересна и необходима за форума.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: dmitarp в Октомври 02, 2020, 11:53:39 am ---Но както казва montanar това е отклонение от темата, която трябва да ни покаже, че водата сама по себе си е достатъчна за извличане на енергия. Кажи съгласен ли си с това, и какви са ти мотивите.
--- Край на цитат ---
Мисля че моите коментари ясно показват гледната ми точка. Дали водата сама по себе си е достатъчна за извличане на енергия зависи от начина по който това стандартно се прави, НЕ. При положение че се опитва да се раздели водната молекула на водород и кислород и те да се използват като реактивни газове, това е обречено на неуспех, и просто няма смисъл. В крайна сметка си има стандартни формулировки относно това колко енергия трябва да се вложи за да се разцепи водната молекула. При положение обаче, че водната молекула НЕ се разлага на водород и кислород, а само се поляризира повече (като тя основно си има поляритет), което изисква много по-малко енергия, и така да стане по-реактивна, мисля че има смисъл в това виждане.
Напълно съм съгласен обаче, че темата не е подходящо наименувана.
--- Цитат на: GMG в Октомври 02, 2020, 05:42:08 pm --- п.п. А в детонацията на Юткин наистина има "ляб", разбивал е големи камъни на чакъл, дори и на пясък.
--- Край на цитат ---
Имахме коментари върху това, да интесен ефект е. Имам намерение да го оптиам за свяляне на ръжда. Нещо което Юткин е правил със ефекта който е забелязъл.
juliang:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Октомври 02, 2020, 06:44:36 pm ---...При положение обаче, че водната молекула НЕ се разлага на водород и кислород, а само се поляризира повече (като тя основно си има поляритет), което изисква много по-малко енергия, и така да стане по-реактивна, мисля че има смисъл в това виждане.
--- Край на цитат ---
И какво като водата стане по-реактивна (ако изобщо има нещо вярно в това твърдение)? Пак си остава вода - два атома водород и един кислород. В химична реакция няма да влезе. За да се случи нещо, трябва да се разделят валентните връзки.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия