Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Двигател захранван с вода - АВТОРСКА ТЕМА на Владимир Димитров

<< < (4/49) > >>

Maistora52:
Ради, това от линка е съвсем различно от разработката на Владо.

Радико:
Майсторе не гледай снимките. Доста често авторите на подобни статии лепват каквито и да е картинки само да има нещо разчитайки на некомпетентността на по голямата част от читателите. Аз лично съм виждал в дир/бг една снимка поставена на 4 различни по характер статии. Общият принцип е, че и двете устройства използват инициирана от електричество експлозия на вода за хода напред от последваща имплозия за хода назад. разликата е само в размера онова е няколко хиляди пъти по малко. А да използвали са силициева пластина "сигурно от напрегнат силиции"
Което веднага ме кара да направя асоциация с вица за това как хакер разбива банкомат.
Със 10 килограмов чук "вария" кирка и лаптоп.
Лаптопа му е необходим за същото за което на ония е била необходима силициевата пластина
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Брадатия:
Според мен основната идея на двигателя, откъдето идва всъщност и ефективността му е хващането на имплозията. Дори енергията получена от експлозията да се преобразува в електричество и използва за разпадането на водата, то остава енергията от имплозията, която трябва да покрие загубите от преобразувателите, триенето, инерционните загуби, захранващите устройства и управлението и пак ще остане полезна енергия която може да се използва по усмотрение на потребителя (електричество, механична работа и т.н.).
 Владо, незнам дали си мислил да експериментираш с боксерен двигател, защото там има други ползи?

prp:
Според мен единствения шанс Владимир да спечели от изобретението си е да си ги произвежда и продава сам двигателите. Например прави 10 продава ги после с парите прави още 20...
Иначе докато чака инвеститора може да го изпреварят например двигателя на Чобанов... а и инвеститора може да го измами и нищо да не излезе накрая.

Брадатия:
Мисля, че двигателя на Владо ще бъде по-ефективен от електродвигателите захранвани с ефектора на Чоби, защото там се налага много сложна трансмисия, за което той не говори, а му е проблем който сигурно още не е решил.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия