Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини
Двигател захранван с вода - АВТОРСКА ТЕМА на Владимир Димитров
Maistora52:
На мен ми бяха достатъчни тези 10 секунди клип http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=9355.0;attach=39741 за да ми стане ясна цялата работа.
Знам обаче колко още МНОГО работа му предстои на Владо, докато усъвършенства процеса до готов продукт.
Естествено и, че PRP е също много прав... аз поддържам тази форма на разпространение на продукт - най-високото й ниво на реализация се нарича Мулти Левъл... а също и/или Продаваш на един с 10 % намаление, ако ти доведе десетима други купувачи...
...
Айде стига маркетинг (парите са ясни)... дайте да помагаме на Владо!
teslov::
Буталният двигател е много сложно начинание. Необходим е много дълъг път на оптимизиране. Необходима е много голяма по обем и качество материална база, за да се достигне до практически приложим и оптимизиран продукт. През това време, няма да има възвръщаемост и рисковете, от различен характер, са големи.
Според мен, по-добрият вариант е да се тръгне към нагревателния ефект. Възвръщаемостта там е по-бърза, по-сигурна и изисква по-малко инвестиции отколкото за буталния двигател. Всеки има нужда от топло през зимата.
Ако искаш въртене, направи един опростен парогенератор и завърти някаква турбина (може и на Тесла).
valex:
Имайте в предвид, че Владо още не е показал последната версия на двигателя си. Явно е решил проблемите с генерирането на електричество от двигателя и преобразуването му във високо напрежение и пак вкарването му към двигателя. И му остава още мощност за да върти.
Брадатия:
Теслов, за отопление няма да стане, защото не може да се ползва енергията на имплозията, а именно тя прави ефекта, доколкото съм разбрал.
GreenHulk:
Според мен за производство може да е много ценно напълно компютъризирано CNC, на което му даваш CAD модела и то да ти го изреже. Някакъв по-професионален с доставката може да излезе около 4500$.
А ако може да се изработват частите на двигателя от алуминий, може да се мине и с няколко пъти по-евтин.
Горивна камера на вода е много добра опция за стърлинг зимно време, като няма слънце - когенерация - парно плюс ток ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия