Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Автомобилът на Chobi

<< < (136/141) > >>

coke2k:
Аз до колкото си спомням, това беше подарък за Мадсад от Чоби. КИТ за сглобяване.
И защо има 3 драйвера ..... не може ли само 1 драйвер?

EDM electronics:

--- Цитат на: juliang в Май 01, 2020, 10:00:49 pm ---и след това дели получения резултат на 0.707.

--- Край на цитат ---

Умножено по 0,707.
Корен от две върху две е средната стойност - лице на едната част от синусоидата вкарана в правоъгълник, като геометрична фигура. Ако формата е различна от синус и множителя трябва да е друг. Както казваш ще даде грешно измерване.

Но импулсни напрежения се мерят с интегрираща верига. Тя ще мери винаги средната стойност и няма да има грешка, ако кондензатора е читав. Евентуални грешки биха възникнали, ако има и радиосмущения, тях да хваща уреда, като антена. Правоъгълника излъчва целия спектър от хармоници и пистите, и проводниците се явяват предавателни антени при големите токове.

Всички грешки от измерваните ще се елиминират при опит за самозахранване. Казвам опит, защото успешен - завършен такъв досега не сме виждали.  :D

madsatbg:

--- Цитат на: juliang в Май 01, 2020, 10:00:49 pm ---Ако може само да се намеся с малко обяснения как точно евтиния волтметър мери АС.

--- Край на цитат ---

В "Ефектора" на бай Чоби не меря  АС , но какво значение има това ? :P
Какво разбирам аз от true RMS?

--- Цитат на: coke2k в Май 01, 2020, 10:03:03 pm ---Аз до колкото си спомням, това беше подарък за Мадсад от Чоби. КИТ за сглобяване.
И защо има 3 драйвера ..... не може ли само 1 драйвер?

--- Край на цитат ---

Да, прав си, за това и ми е толкова скъп този Кит.За съжаление, бай Чоби се обиди на форума и прекъсна креспонденцията и не довършихме силовата част. За това сега , във времената на изолация в къщи, се върнах към тази идея за да я довърша доколкото успея.

...не може ли само 1 драйвер... ами може, но по този начин намалява вътршното съпротивление Rds на мосфетите/ три в паралел /.
В следствие на което имаме много по силен ток през трансформатора, а от там и много по високо ОЕДС и т.н.

hristo:
В е-Книгата pdf-а на 69 страници съм събрал и оформил/форматирал публикуваното досега:

madsatbg:
Отлична работа Христо, благодаря.
Сега остава да реализираме идеите на бай Чоби.

Отпушваме Т1 и кондензатора С се зарежда.
В същото време се отпушва Т4 и кондензатора С' се разрежда през товара.
Следващия такт се отпушва Т3 и кондензатора С се разрежда през товара.
В същия такт се отпушва Т2 и кондензатора С' зарежда.
Важно е товара винаги да се включва когато входния източник на енергия е отключен.

Сега някой ще попита от къде ще се получи повече енергия?
Има едно интересно свойство на кондензаторите - като се разреди и някак си се само възстановява заряда.

Може би това е секрета.
Каквото и да е обяснението важно е да получим повече ЕНЕРГИЯ от подадената.
После ще се намерят теоретици които ще ни обяснят от къде идва.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия