Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Автомобилът на Chobi

<< < (124/141) > >>

montanar:
epwpixieq-1 не си уцелил човека пред който да си клатиш тотемите - ако твърдиш друго обоснови се.
Да имам грешка - но сутрин докато включа е така - но тая грешка не е в твоя полза ;)

epwpixieq-1:

--- Цитат на: montanar в Април 13, 2020, 11:20:16 pm ---epwpixieq-1 не си уцелил човека пред който да си клатиш тотемите - ако твърдиш друго обоснови се.
Да имам грешка - но сутрин докато включа е така - но тая грешка не е в твоя полза ;)

--- Край на цитат ---
лошо montanar лошо  :), щом като и това трябва да обосноваваме, че те са 2 изчисления накръст, и разбиране на това каква е дефиницията на изразходване на 1 Joule за 1 секудна. Ще изчакам, някой от по-отговорните колеги които не пропускат да ме критикуват (даже и когато допусна запетайка) да излезе и, при положение че вижда грешка в резултата ми, да покаже правилните изчисления. А за вас, ви го оставям като домашна работа ( за 33 секунди :) ) , понеже най-малкото това трябва да се разбере за да се води някакъв смислена дискусия за разход на енергия, която между другото вече е водена сигурно поне 100-пъти в различни теми на този форум.

Altium:
epwpixieq-1, намерих въпроса ти:

--- Цитат ---Вземете 2250 kg ( маса, за по-лесни изчисления ) и приложете към нея 225 J ВСЯКА СЕКУНДА, в едно и също векторно направление, като условно, за елементарност на динамиката, ще приемем че нямаме триене и флуидно съпротивление ( от движещата се маса във флуидната среда).
Та сега въпроса е, след колко време, тази маса, при поставените (идеализирани) условия, ще е придобила скорост 33 m/s?
--- Край на цитат ---
И ще му отвогоря след като получа отговор първо на моя въпрос, понеже го зададох преди твоя, но ти продължаваш да го игнорираш.

За четвърти път питам и настоявам да получа отговор - на тази графика в бяло се вижда, че необходимата мощност да се движи един електромобил със 120 км/ч е над 17 киловата.

И въпроса ми е: как реално с 450V/0.5A=225 вата този електромобил ще се движи със 120 км/ч и ще я поддържа, след като при тази скорост загубите от въздушно съпротивление + триене на гумите са толкова големи, че за да ги преодолее му трябват минимум 17 киловата?

И тук вече настоявам админа да вземе отношение, понеже спор се води чрез отговаряне на конкретни въпроси, а не като ги избягваш!
И понеже съм на ръба да не напиша едни много лоши думи спрямо опонента...

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Altium в Април 14, 2020, 12:22:38 am ---epwpixieq-1, за трети път питам - какъв точно е въпроса, който "не мога да реша", задай го точно и ясно??

--- Край на цитат ---
Ами четете Altium, четете:
https://mazeto.net/index.php/topic,9337.msg112146.html#msg112146
И за да няма допълнителни недоразумения, четете внимателно какво се пише иначе си дискутирате това което ви е в главата (между другото това не е само ваш проблем) или това което "цитирате" от графиките които показвате ( и все пак при положение че не е ясно, вече дадох отговор на въпроса си).

Altium:
Аз по-горе цитирах въпроса ти, не виждаш ли?
И ти отговарям, че той е супер елементарен за решаване и знам отговора и ще го развия както си му е редът.

Но ако го реша ти обещаваш ли да ми отговориш на моя въпрос в червено, понеже за пореден път го прескачаш?
И аз съответно нямам гаранции, че дори да ти отговоря ти пак няма да го игнорираш.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия