Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Автомобилът на Chobi
epwpixieq-1:
--- Цитат на: montanar в Април 13, 2020, 07:34:33 am ---имам грешка - още не бях прогледнал ...
след час скороста ще е 39.6км/ч
--- Край на цитат ---
montanar, грешка отново ( и то доста съществена ), пак проверете че и вие явно се оплетохте, и отново добре вижте условията които са поставени за да няма в последствие недоразумения ( за да се каже ами аз не разбрах ).
Както очаквах Altium, остави някой друг да говори за него, въпреки че изрично подчертах колегите да оставят само той да коментира върху това. Въпреки това надявам се, понеже съм сигурен че има и други колеги които могат да видят решението, все пак точния отговор, при така поставените елементарни условия (те и затова така бяха идеалистично избрани, за да няма оплитане) да излезе наяве.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Altium в Април 13, 2020, 03:15:23 pm ---Аз дойдох тук като разбивач на митове, не бързай да се радваш. :)
Защото не можах да видя по-голяма глупост от това електромобил с коефициент на въздушно съпротивление примерно 0.30-0.36 каквито са масово разпространените купета да харчи 0.5А при 450V (тоест 225W), движейки се със скорост 120 км/ч!!!
При такава скорост трябват реално над 17 кW, на прикачената графиката е показано нагледно.
--- Край на цитат ---
Altium, "разбивач на митове" не се става с приказки а с разбиране. Попитах ви нещо елементарно, щом като не знаете или не можете да отговорите понеже не разбирате или не можете да си представите различните условия, а можете само да показвате графики, на съвсем други условия, не във условията поставени при зададения въпрос, това си е ваш проблем. И така с това никакви митове не разбирате, а само показвате че можете да цитирате без разбиране, понеже ако можехте да разбирате, то при различни за дадени условия ще трябваше да можете да направите елементарни изчисления, а това че не можете, мисля че стана ясно на повечето колеги.
montanar:
epwpixieq-1 поправи ме ;)
Altium:
Абе същия онзи Алтиум е, гарантирам. Просто вече вижда истините доста по-бързо.
Ама какво точно ме попитахте, явно съм го пропуснал, пък и аз ви питам конкретни неща и няма отговор.
И графиката на нужните киловати спрямо скоростта виждате ли я, тя говори ли ви нещо?
И как един електромобил ще се движи без въздушно съпротивление и без триене в гумите?
epwpixieq-1:
--- Цитат на: montanar в Април 13, 2020, 08:48:34 pm --- epwpixieq-1 поправи ме ;)
--- Край на цитат ---
С нежелание, но ще го направя. Обикновено очаквам хората които мислят (и претендират) че разбират, и особено поправят другите да осъзнаят грешката си, но щом като така лесно се отказвате да се задълбавате в проблема добре (въпреки че началните условия и масата бяха специално избрани за лесни изчисления, а и то вече е ясно че Altium не може да реши този въпрос): 330 секунди, за да се достигне от 0 m/s до скорост 33 m/s. Хайде сега, въпреки че вашето виждане е коренно различно, да видим дали можете да разберете защо е така.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия