Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Автомобилът на Chobi
Altium:
Аз дойдох тук като разбивач на митове, не бързай да се радваш. :)
Защото не можах да видя по-голяма глупост от това електромобил с коефициент на въздушно съпротивление примерно 0.30-0.36 каквито са масово разпространените купета да харчи 0.5А при 450V (тоест 225W), движейки се със скорост 120 км/ч!!!
При такава скорост трябват реално над 17 кW, на прикачената графиката е показано нагледно.
Ама онзи малоумник твърди, че приемал, че автомобилът се движел в безвъздушна среда (а и да допълня от мен явно той пренебрегва и съпротивлението на гумите, което си е сериозно - нали сте бутали автомобил на ръка, знаете колко трудно се бута).
Е как ще се пренебрегне съпротивлението на въздуха и на гумите, този автомобил в КОСМОСА ли ще върви, по космически асфалт ли?? Дори и да е в космоса, то без гравитация няма да има сцепление на гумите - няма да се задържи на космическият път и ще излети от него.
Но ако вкара гравитация на тоя космически път за да има сцепление, то пък няма да може да избегне съпротивлението на гумите тогава.
Е по какъв друг начин може да се нарече такъв индивид ако не малоумен??
То може да е имало електромобил в Трявна (личен мой познат има такъв и си го кара от бая години), но няма да харчи 200 вата, ами ще са му нужни киловати.
А за мотоциклети е още по-голямо въздушното съпротивление и при скорост 115 км/ч са нужни 6.8 киловата, а при 200 км/ч трябват вече 33 киловата.
montanar:
Altium що не вземем да си мълчим а само разваляме теферича на хората ::)
Ефекта от тоя теферич е ясен така или иначе - като ловджийските лафове ;D
Altium:
Защото се пишат абсолютни глупости, които нямат нищо общо с реалността и всеки поне малко здравомислещ, случайно попаднал в този форум, като ги прочете ще избяга рязко и повече няма да се завърне на това място.
И понеже едните пишат глупости, а другите им вярват, за да внеса малко яснота по тези въпроси че е срамота да се пишат такива дивотии.
madsatbg:
Приятелю Altium,
май не си същия онзи за който си мисля.
Иди в зоопарка и се увери, че такова животно, ЖИРАФА, го има. ;D ;) /прословутата реплика на шопа..../
п.с. В живота никога не всичко е черно и бяло.
Никога не съм харесвал изказвания от последна инстанция.
Тук сме се събрали, поне аз така мисля, хора търсещи а не яростно отричащи.
Не знам в какво се опитваш да ме/ни убедиш, но мен не успя
.
ndm:
--- Цитат на: Altium в Април 13, 2020, 03:25:43 pm ---Защото се пишат абсолютни глупости, които нямат нищо общо с реалността и всеки поне малко здравомислещ, случайно попаднал в този форум, като ги прочете ще избяга рязко и повече няма да се завърне на това място.
--- Край на цитат ---
Ти и montanar поредния опит ли правите?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия