Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Автомобилът на Chobi

<< < (121/141) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: Altium в Април 13, 2020, 02:07:49 am ---А според теб колко е въздушното съпротивление на един автомобил при тази скорост, каква мощност ще е нужна за да може да се преодолее то и да поддържа тази скорост?

--- Край на цитат ---
Вие явно не четете какво съм написал:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 12, 2020, 09:23:17 pm ---като условно, за елементарност на динамиката, ще приемем че нямаме триене и флуидно съпротивление ( от движещата се маса във флуидната среда).

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: Altium в Април 13, 2020, 02:07:49 am ---И колко е мощността на 500 милиампера при 450 Волта можеш ли да сметнеш?

--- Край на цитат ---
вие съвсем започнахте да бъркате термините, което показва че ви липсват основни разбирания поне по превръщане на мерни единици. А при при положение че бяхте прочели коментара ( ако всъщност можете да го разберете., понеже вече се съмнявам че можете ), щяхте да видите че задавам един въпрос (в някаква степен "подобен"на вашия), на който ако можете да отговорите, в което вече се съмнявам, и се надявам се никой друг колега да не ви помага, то тогава ще разберете защо вашите изказвания са изобщо без покритие:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 12, 2020, 09:23:17 pm ---Вземете 2250 kg ( маса, за по-лесни изчисления ) и приложете към нея 225 J ВСЯКА СЕКУНДА, в едно и също векторно направление, като условно, за елементарност на динамиката, ще приемем че нямаме триене и флуидно съпротивление ( от движещата се маса във флуидната среда). Та сега въпроса е, след колко време, тази маса, при поставените (идеализирани) условия, ще е придобила скорост 33 m/s?

--- Край на цитат ---

И за да съм коректен трябва да отбележа че в предишния си коментар съм изпуснал удебелена и подчертана секунда:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 12, 2020, 09:23:17 pm --- Ще ви помогна малко, тези цифри от волтове и ампери идват като 225 J/s (вие явно имате трудност да си представите това като механична енергия) и сега следва интересния въпрос.

--- Край на цитат ---

montanar:
Епоксипея седни си провери сметките че са много грешни - от уважение няма да вадя калема да смятам.
жокерче - след час ш си набрал 3.6км/ч

montanar:
имам грешка - още не бях прогледнал ...
след час скороста ще е 39.6км/ч
Но не виждам тая сметка каква тежест има освен ако се отнася за автомобила на Мъск де го изстреляха към марс  :)
Разхода за ускорение на чистата маса е нищожен процент от другите загуби за ускорение и движение на автомобил.

Altium:

--- Цитат на: Chobi в Декември 28, 2014, 03:31:24 pm ---Въпросът не е в използването на електричеството, а в ефективността на използване.
Ще Ви спомена само нещо твърде скромно но.....епохално: консумацията при скорост 120 км. в час е само 500 МИЛИАМПЕРА  при 450 Волта.

--- Край на цитат ---
epwpixieq-1, това как ще го коментираш?

madsatbg:

--- Цитат на: Altium в Април 13, 2020, 02:07:49 am ---...къде е онзи електромобил, защо не отидем да се повозим на него?

...

--- Край на цитат ---

Здравей колега,
добре дошъл отново  ;)  във форума.
Автомобила беше в Трявна.
Аз лично съм го виждал.

поздрави

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия