Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Автомобилът на Chobi

<< < (98/141) > >>

mito_kupona:
Силовата част съм я направил и работи, както я описва господин Чобанов, само, че я правих по схемата, която дадох по-горе в темата с UC3843A, а тя изпълнява същите функции, като тази на  Chobi. Трябва само след UC3843A  да се сложат драйверите IR2101 и TC4422 или по-мощен за 9 А. Под думата работи искам да кажа, че кондензаторите се зареждат, така, както обяснява Chobi. Чакам драйверите и ще започна управлението. Ферита ми е 45-28-16 руски, мисля, че е тип МН 2000. Трансформатора е навит с литцендрат, не знам, точно какви параметри има, но е с много на брой тънки жила, мисля, че, са повече от 100. Най добре рботи на честота около 480 килохерца. Индуктивността на първичната на трафа е 200 микрохенри, а на дросела 400 микрохенри.

lz1jer:
   Поздравления, доста си напреднал с изработката. Сигурен съм, че ще се получи чудесен инвертор, особено когато се прави с разбиране.

lz1jer:
   Извинявам се, че пак ще досаждам, но имам ТС4468. Дали ще мога с тази схема да управлявам транзисторите?
Знам, че е различно от на Чобанов, принципно питам. Нарисувах схема, моля за коментар.

Dedo pop:
  Абе колега, само ти ли не разбра че всичко това с " автомобила " на чоби е една раздувка?

az_skeleta:
Колега lz1jer, хич не им обръщай внимание. Работи си. Теоретици бол, ама на практика само глупости пишат до сега.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия