Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Автомобилът на Chobi
GMG:
--- Цитат на: lz1jer в Февруари 20, 2015, 09:28:25 am --- Някой може ли да подскаже от какъв порядък са С1, С2, С1' И С2'?
--- Край на цитат ---
Здравей lz1jer! Порядъка е като на схемата
При импровизирания тест който направих с релетата, вързах съветските кондери
10uF на 630V. Неполярни! Принципа действа и той е заложен в един от патентите
на КОЙ... Тесла. Лично аз се отказах за сега поради други субективни причини.
Ако имаш време... пробвай, поне ще имаш зарядно по-ефективно от Бедини!
Това е мое мнение, незабравяйки недоразбраните ефекти на обратния импулс ;)
Успех!
lz1jer:
Здравей, GMG! Мисля да направя макет със силовата част вкл. въпросните кондензатори, транзисторите и драйверите за транзисторите на една платка. Управлението ще го направя на отделна платка след като съм наясно как работи. Имам руски ферити Мю2000 - диаметър около 32мм. Трябва да е удобно за експерименти, че ми е омръзнало от "паяжини".
GMG:
--- Цитат на: lz1jer в Февруари 20, 2015, 11:29:07 pm --- Мисля да направя макет със силовата част вкл. въпросните кондензатори, транзисторите и драйверите за транзисторите на една платка. Управлението ще го направя на отделна платка след като съм наясно как работи. Трябва да е удобно за експерименти, че ми е омръзнало от "паяжини".
--- Край на цитат ---
Съвета ми е, да не правиш платки още!
При управлението - може, после може да се ползва пак за нещо друго...
Виж ефекта, прецени и тогава...
При мен паяжината винаги ми е помагала ;)
lz1jer:
GMG, как симулира отделните тактове в твоя експеримент? Ако направя силовата част ще мога да тествам само да речем ключът "Кл" с генератора и съм до тук... после ще трябва много бързо да ми се изясни логиката. Най-много още един от ключовете на втория изход на генератора и то без да знам кога да го запусна...
GMG:
Ама що си усложняваш живота? Логиката е за после!
Виж схемата как превключват моите релета!
Таблицата за истинност е вярна ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия