Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Автомобилът на Chobi

<< < (70/141) > >>

dymelsoft:
 :) :) :) Еее ,аз още не ги виждам тези енергии, пък какво оставало да ги меря ..... с какво ???
Но това, че едно явление не може да бъде видяно, характеризирано и измерено не е предпоставка за твърдение, че същото не съществува. Преди да се изобрети микроскопа хората са твърдели съвсем други неща, да не влизам в полемики :).

Velektra:
И аз съм съгласен с написаното от caduceus.
Само искам да споделя и някои мои виждания и разбирания по въпроса.
"И понеже енергията на автоиндукцията е свободна радиантна енергия то тя е многократно превишаваща входната предизвикваща я енергия, но поради галваничната връзка с нея е значително отслабена”
Според мен всички токове, напрежения и магнитни полета в/и около бобината са само средство за извличане на свободна радиантна енергия или хладното електричество. Не смятам, че т. нар. "отклик на бобината" е свободната енергия или енергията даром.
Според мен свободната енергия се "улавя" или "засмуква" точно по времето на рязко прибиране и свиване на магнитното поле около бобината. Така че ако се говори в цикли то първи цикъл е захранване на бобината с енергия от източника и образуване около нея на магнитно поле. Втори цикъл - рязко прекъсване на енергията от източника и при последвалото рязко свиване на магнитното поле става извличане на свободната енергия от околната среда.
Точно затова смятам че в тази схема на Чоби не се създава свободна радиантна енергия или хладно електричество поради наличието на трансформатор и по-точно заради магнитопровода. Магнитното поле не трябва да се канализира, а още повече че хистерезиса пък въобще не позволява това рязко прибиране на магнитното поле чрез което се улавя хладното електричество.

freeenergyinfo:
https://www.youtube.com/watch?v=CR_aRyYEy5k

Аtos:
Кадуцеус, понеже си навътре в тия неща, ето една идея за конвенционално измерване на оргонно поле:
http://laserhacker.com/?p=387
тук имаме задвижване на двигател от статично поле, даже и от заредена вода.

caduceus:
Благодаря момчета, ще разгледам това което давате като идеи и линкове и ще помисля по тях.
Не исках да разводнявам темата, просто така видях принципа на работа на устройството на г-н Чобанов и реших да го споделя с вас. Пък той да коментира ако иска - ще е интересно :)
Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия