Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Автомобилът на Chobi
juliang:
--- Цитат на: Зелен Калчо в Януари 14, 2015, 12:04:14 pm ---...Пича твърдеше че дърпа толкова мощни импулси че електромера не ги хваща и се топли без кинти.
--- Край на цитат ---
Едно е да се топлиш с енергия за която не плащаш, а съвсем друго е да се топлиш без да консумираш енергия (или да консумираш значително по-малко енергия от "общоприетото"). В случая с автомобила просто няма откъде да се "гепи" енергия. Или поне все още никой не се престраши да каже откъде се взима тая енергия.
Зелен Калчо:
@Juliang,
ми ако пича греши за електромера че не може да хване импулсите, къде отиваме... :)
Нищо не твърдя, даже напротив, но намирам някои аналогии между разработките на Пича и Чоби.
dymelsoft:
juliang , аз мисля че го казах. Някои го наричат студено електричество, други го наричат радиантна енергия аз пък предпочитам квантов парадокс все тая. Когато се отървем от догмите на класическата физика и започнем да мислим правилно, само тогава ще имаме успех. Тук във форума проблемът на мнозина в това число и аз, се опитваме да докажем явления, използвайки до болка познатите инструменти (закони и формули) на познатата или по скоро насадена класическа физика. Това е. Бъдете свободни не се обременявайте, а експериментирайте. Аз поне не съм спрял да вярвам :) въпреки, че и аз съм обременен от статуквото.
coke2k:
Dymelsoft +браво за хубавия пост. Добре би било всички така да разсъждават.
Зелен Калчо:
Е, кой каквото има с това работи. Не може всички да сме като Кадуцеуса, който не само ги вижда тез енергии ами даже и ги мери. Все пак да не забравяме че единствените познати машини във Времето са капацитивните и индуктивните. Едните изпреварват тока, а другите, изостават тока спрямо напрежението във Времето. Е толкова от мен по темата.
Поздрави!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия