Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Автомобилът на Chobi

<< < (68/141) > >>

coke2k:
@caduceus подкрепям мнението ти в това отношение, що се отнася до Грей - ЗНАМ , че там е истината. Погледни за твоя си информация само, този патент http://www.tuks.nl/pdf/Patents/Benitez/GB191514311A.pdf Няма нужда да го коментираш във форумното пространство защото веднага ще ти се нахвърлят специалистите с голям опит. Личното ми мнение е Бедини, изпълнен на високо напрежение без въртящи елементи, буферен кондензатор, индуктор, разрядник , приемник на импулса от обратна индукция, втори акумулатор, комутираща система за 2 банки акумулатори. Индукторите въздушен тип без сърцевини.
П.С. caduceus - да се прехвърлим на темата за Бедини или Е.Грей, че тук темата е друга - да не разливаме темата за Чоби.ОК?

Радико:
Това, че смятам за възможно работещ принципа показан от  Чоби произлиза от моя опит. Описал съм за какво става дума, но реших по ред причини да не го пиша директно тук. Прикачам го като отделен документ. 

dymelsoft:
Зелен Калчо, така е но нека да бъдем коректни. Поведението на кондензатора при променлив ток е различно до толкова че същия има XC пряко зависещо от честотата на променливия ток. Енергията която може да се натрупа в един кондензатор е друго нещо. Конкретно в схемата къде се вижда, че кондензаторите работят с променливо напрежение. Не можеш да прилагаш формули за променлив ток в схеми където кондензаторите работят с постоянен ток в качеството си на натрупващи заряд компоненти. Все пак въпросните кондензатори са свързани след изправителните диоди и променлива съставка там няма. От там се прилагат прости формули за капацитет. Единственото сбъркано във формулата е това "J" което не съответства на формулата където странно защо в едни учебници под "W" посочват енергия в други посочват "W" като работа. Можеш да разгледаш и това : http://www.roncho.net/fiz/qm/maxwell/capacitor.htm или пък това http://www.avx.com/docs/Catalogs/cbasic.pdf където пък "W" е заместено с "Е" виж втора точка от документа "II. Energy stored in capacitors (Joules, watt - sec)"

ПП. Според мен спорът тук е безсмислен относно верността на формулата. За мен е ясно едно, кондензатора не е източника на каквото и да било тук. Обясненията на г-н Чобанов са такива каквито той си ги представя и разбира. Може и да са погрешни в някаква степен, но това не пречи да е уцелил режим при който получава положителен резултат, без значение на какво се дължи това.

juliang:

--- Цитат на: dymelsoft в Януари 14, 2015, 10:56:46 am ---ПП. Според мен спорът тук е безсмислен относно верността на формулата. За мен е ясно едно, кондензатора не е източника на каквото и да било тук. ...

--- Край на цитат ---
А според изказванията на г-н Чобанов "батериите са само за първоначално стартиране на системата, те не са основен енергиен източник" (цитирам по памет).
Май отиваме към Отца, Сина и най-вече Светия дух като източници на захранване...

Зелен Калчо:
@ dymelsoft,
 Дали ще е w*s, KW*h, A, Q, N*m*s, все е енергия. По-горе в линка е обяснено какво е енергия и какво е мощност. Една духалка с мощност 2 KW консумира  2KW*h енергия, или 7 200 000 J. Имаше една разработка тук във Форума където един пич зареждаше як кондензатор през духалка и го разреждаше пак през духалката посредством семистор направо от мрежата. Пича твърдеше че дърпа толкова мощни импулси че електромера не ги хваща и се топли без кинти. Недостатъците били як брум по мрежата и здраво греене на кондера. За съжаление разработката се затри нейде.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия