Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Автомобилът на Chobi
mi68:
Здравейте колеги,
Припомням принципа, па после да коментираме конкретната разработка.
50%+50%=100% или казано кръговрат.
В конкретния случей имаме:
50%-ток на проводимост, наречен топло електричество, че отделя джаулова топлина в проводник.
50%-ток на разместване, наречен студено електричество, във вакум не отделя топлина и в хубави диелектрици, или еднопроводни вериги по ток на проводимост.
Ако в измерим тока на проводимост и имаме КПД 98% това значи, че имаме 48% ток на проводимост и 52 процента ток на разместване. 48% е по-малко от 52%, имаме несиметрия (50%=50% е симетрия) и съответно системата (кръговрата) е източник на енергия. В случея имаме превес на тока на разместване и излъчването на този излишък във вид на електромагнитни вълни, безвъзвратно изгубени.
Ако обърнем процеса обратно или подобрим КПД на 52% ток на проводимост и 48% ток на разместване, ще имаме недостиг на ток на разместване и приход на електромагнитни вълни. Това ще се яви като КПД 102% във вид на ток на проводимост, наши измервания.
Остава ПОВ и ограничение на тока на проводимост във веригата. Това се налага, защото веригата ще загрее и изгори, защото пространството е по-голямо от електрическата верига. С цел простота съм пренебрегнал паралелния процес отдаване и приемане на топлина от тока на разместване, тези загуби са включени в КПД-то.
Принципът е ясен мислете и коментирайте решения за подобрена ефективност или КПД над 50%!
владимир димитров:
Поздравления Chobi
Нека повече изобретатели последват примера ви и разкрият изобретенията си,това е единствения начин да бъдат живи и здрави, а не богати и мъртви....
Несподеленото Знание не е Знание ...
Поздрави и успех..
П.П Имате едно БРАВО от мен...
dymelsoft:
Господа, тази тема взе да набъбва като всяка друга във форума най вече с приказки и много малко полезна информация. Нека не забравяме, че този форум е предполагам предназначен за споделяне на информация с практическа насоченост. Ако аз имам нещо работещо, ще го предоставя с максимална подробност /схеми, чертежи и пр./. Тук се изказват теории и предположения на база споделена информация от г-н Чобанов, но в крайна сметка нищо съществено. Лично на мен играта на гатанки и словословене ми идват в повече. Предлагам темата да не се превръща в чат.
Оставете г-н Чобанов да споделя информацията която желае с нас. Според мен нещата трябва да бъдат обяснени просто и достатъчно ясно, за да е възможно всеки да я възприеме точно и без съмнения. Поздрави на всички.
Chobi:
elektros - Прощавайте! Забравих! Това за мощността е в основни линии така! Но това се отнася за началните курсове, защото мощността е понятие еднопосочно, независимо от разновидността си в зависимост от условията и естеството. Една малка мощност при високи обороти проявлението може да е огромно! Но една малка мощност при ниски обороти проявлението е нищожно. Това беше лек пример от механиката.
Phantom:
Привет на всички !
Chobi, Благодаря ти от цялото си сърце за това, че си решил да споделиш с нас това свое откритие. Благодаря !
Първо искам де ти се извиня, че пиша на "Ти". Извинявай за което ! Всеки човек за мен е близък, и тази форма на изказа "Вие" с течение на времето за мен се е превърнала в подмазвачество, лицемерие ... и още много други все отвратителни за мен неща.
Виждам, че всеки запознат с електрониката и магнетизма бърза да открие, или по-точно преоткрие, забравени от доста време истини. Аз съм лаик в тази област. Не разбирам много от електроника, но все пак разчитам по-елементарни ел. схеми. Моля те, бъди снизходителен към бързащите с въпросите си към теб хора, и не се обиждай от това, че постоянно питат по нещо преди да са те изслушали ! Погледни го от тази страна : Ние сме жадни за нови знания студенти, а Ти си лектора, който попълва празнините в познанията ни. С интерес следя темата тук, и очаквам следващите твои страници. Не знам дели бих могъл сам да повторя твоите стъпки, но ще се постарая да се справя.
Благодаря ти още веднъж! Надявам се, че ще продължиш със започнатото до край, и ще направиш така, че дори и непросветените да получат просветление.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия