Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Автомобилът на Chobi
x_name41:
да, очевидно има ги и тук недоброжелателите, за щастие интуицията никога не ме подвежда в такива моменти, жив и здрав да сте г-н Чобанов и всичко със добро, само напред и това е
--- Цитат на: atos в Януари 02, 2015, 10:04:34 pm ---
Винаги ще има опозиция
--- Край на цитат ---
често тая същата опозиция слага и прът в колелата, не един или два пъти се е случвало по един или друг начин, когато нищо не може да ги вразуми
Аtos:
Chobi, успокой се, моля те...гледай с повече хумор на нещата:)
Винаги ще има опозиция, кое ти е странно тук?
Не може да обясниш нещо на някой, който не го вижда ...как да стане?
И аз не мога да виждам и усещам енергиите, които възприемат колегите edin и mi68, но не съм започнал да споря с тях, че ги няма - доверявам се на авторитета им.
Винаги е имало неверници, както винаги е имало и отчаяни мечтатели, това е нормално.
И ако някой има за концепция - "Аз не го разбирам и не го мога - значи никой друг - също", това не трябва да се приема лично, такава ни е човешката природа:)
Радико:
Chobi
Казваш, че имаш множество електродвигатели с различни мощности.
Бих искал да те попитам ако е удобно защо избра тази странна конфигурация 4 двигателя да въртят един маховик. Не ми се вярва да е само защото си имал такива под ръка в този момент.
П.П. изтеглих от пощата всички снимки и клипове които си ми пратил утре ще публикувам тук тези които още не са публикувани.
elektros:
Уважаеми Chobi, форума е технически насочен, като повечето тук правят или наблюдават с интерес опитите и публикациите на експериментиращите. Може би патоса и приповдигнатия ти ораторски тон малко ни идват в повече.... Мощността има две измерения- сила на тока и напрежение, поне така сме учили. Ако ти знаеш и си открил нещо различно, предполагам си тук да го споделиш с нас. Или не е точно така?
nizo:
Аз мисля, че господин Чобанов е репликирал работата на Benjamin Teal (Bob Teal). Става въпрос за мотор, който привлича желязо и регенерира BEMF, както господин Чобанов вече обясни. Регенерирайки BEMF и ползвайки механичната енергия от такъв двигател, навлизаме в сферата на свободната енергия. Най-вероятно господин Чобанов е гледал филма на Peter Lindemann - Electric Motor Secrets издаден през 2007г. След 2 години работа, господин Чобанов вече има репликация на въпросния мотор. Енергията на една банка батерии се прехвърля в друга банка батерии с почти 100% КПД. В същото време, колата се движи почти безплатно.
Това е според мен историята, а нека господин Чобанов да потвърди или отрече.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия