Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Автомобилът на Chobi
h2motor:
Пак си изказвам мнението - публикувайте всичко.
- пълна техническа документация в един документ с едно единствено описание.
- снимки на работещия модел и неговите части.
- технология на изработка на частите.
- демонстрационни филми.
Патентоването е на много по късен етап и е много важно цялата информация да е с един източник - вие в случая и да се вижда лесно като факт. Авторството се доказва и не си навличайте покрай информацията която давате да се виждат коментари като тези които почват да цъфват тук - че сте видяли технологията и сте я репликликирали.
За вас авторството и признанието му може и да не е толкова важно, но това е важно - Нали не искате някой да събира такси от ползващите технологията след като си е присвоил авторство.А той може да се окаже недобър човек и неблогороден.
Не публикувайте по този начин а всичко от раз в един момент и без грешки в описанието !
GMG:
--- Цитат на: h2motor в Януари 03, 2015, 05:18:05 am ---Пак си изказвам мнението - публикувайте всичко.
- пълна техническа документация...
--- Край на цитат ---
Какво да се публикува?
Загубено време или някакви неуспехи...какво?
Аз се занимавам от малък с обратни преобразователи и там СЕ няма...факт!
СЕ е в НЕзатворения кръг и в душата ;)
П.п. Когато се реализира палачинката на Тесла, нещата отиват у друго ниво ;)
Chobi:
h2motor - Г-н h2motor добро утро! Прав сте! Аз вече съм имал случаи, когато с изненада съм разбирал, че някои господа са събирали такси, за да дадат адреса ми!
Аз това нещо отдавна съм го жертвал, а и неговата цена за мен е само сантиментална! АЗ НЕ СЪМ ЕГОИСТ, НО СИ ЦЕНЯ ТРУДА! Може би знаете какво значи дванадесетгодишен научен труд! Ад и Рай в едно! Но нека се обнадеждят някои и да разберат, че мечтите не са химери. Това, че има плагиатство си е Божа работа. Не може без комари и дървеници! И те Са храна за някого! ДАВАМ ДАРОМ НЕ ТОВА КОЕТО ИСКАТ, А КОЕТО Е ЗА ДАВАНЕ! Сега, че ....Абе има ги всякакви! Ама ха дано в тарапаната пък нещо се излюпи! ЗАРАДИ ТЕЗИ ЛИЧНОСТИ Е ВСИЧКО! Всеки, който е пожелал помощ от мен съм му я давал. Никому не отказвам. И никого не съм връщал. Вратата ми е широко отворена!
Да! НАИСТИНА СИ ПРАВ! Когато вожда на племето ядеше сърцето на капитан Кук заяви на всички: "Той беше много добър и мъдър човек!"
Maistora52:
Постът ми тук е принципен относно развитието на всяка една тема във Форума.
Наясно сте всички, че когато една информация е непълна, ще възникнат задължително противоречиви мнения - едни на разбиращите и възрадваните, други на "разбирачите" и хлевоустите, трети на лаиците и защо не точно тщеславните!
Колегата Чоби е специалист! Сериозен специалист. Намерил е НЕЩО! Споделя част от него, показва, обяснява ("което е за даване")... и видът на темата е точно такъв, какъвто може единствено да бъде - Почти Лудница! - като повечето теми във Форума. Но това е нормално - Другото е Суета!
Във Форума ни има Авторски теми които се броят на пръстите на Едната ни Ръка. Всичко останало е "Обща теория на Изобретателството", "Обща теория на Откривателството", "Общи теории Разни" и покрай всички тях МНОГО ПЛЯВА. Вярно е, че има много сериозен мулти-диалог на базата на Класическата Наука, вкл. Физика, Химия, Философия, Биология, Екология и пр. НО, има и прекалено много Лични Нападки и на много места дори ЖЕСТОК НИХИЛИЗЪМ, рушащ всичко светло, добро и оптимистично в нашите експериментаторски души. - ето на това се чудя вече трета година как да му намеря Творческото и Градивно Решение...
Ами че, независимо каква е темата, винаги се явява Някой, готов да охули всичко и да го превърне в г@вна.
Знам защо се получава това, но то няма решение... въпросът опира до манталитет, а тук не сме в детската градина да си преповтаряме уроците от първите 7 години.
...
Темата на Чоби е АВТОРСКА. Съобразете с това.
В този дух, имам питане към г.н Чобанов - ако разреши, мога да заключа темата му, докато страстите утихнат, и когато е готов да каже нещо Повече по въпроса, казва ми, отключвам темата и продължаваме ПО-КРОТКО - НАПРЕД!
Друг начин няма!
...
Разбира се, че една Авторска тема, може да бъде развивана от Автора й, по всякакъв начин (съобразен с Правилата на Форума), и никой не може да се сърди на Автора. Единствен Той е, който "опира пешкира"... за добро или за лошо...
Задачата на Модераторите и Админите е една единствена в случая - да помагат на Автора в "прането", че да не "се съдере пешкира" по най-глупавия начин!
...
Чакам решението на г-н Чобанов (с най-голямо уважение) да каже, какво да правим с темата му?
Поздрави!
EDM electronics:
--- Цитат на: GMG в Януари 03, 2015, 05:30:09 am ---
П.п. Когато се реализира палачинката на Тесла, нещата отиват у друго ниво ;)
--- Край на цитат ---
GMG, ако искаш да кажеш нещо, че си открил или направил, отвори си тема и го направи там. Иначе подобни подмятания са нищо повече от сомохвалство - безпочвено.
Няма ли да оставиш най-накрая Chobi да каже това което иска да каже? Имай най-малкото уважение от възрастта му. И със сигурност по-рано от теб е правил прави и обратни преобразуватели, а и е видно, че практиката му е по-голяма.
Хайде сега да млъкнеш малко в тази тема, че си се изявил, като главния герой, а не си.
Човекът иска да ни подари част от своето откритие и опит, а вие го оплювате, само защото не сте достатъчно търпеливи да го изслушате. Той решава по какъв начин ще си представи труда. Да е длъжен на някого с нещо?
Още в самото начало тръгна голямото оплюване. Аз се чудя как още Chobi не се е обидил и да тегли една майна на форума. Натам отиват нещата...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия