Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Свободна енергия - теории за приложението и!

<< < (5/6) > >>

Аtos:
Да, то и аз го писах:
"Ако преминем бариерата на твърдото гориво..."

Аtos:
Твърдо, течно...все тая, Христов, ти халосваш ли се?
Под твърдо гориво точно това имам в предвид-керосини и подобни, ти да не помисли,че въглища визирам?
Не че въглища и керосин не е еднакво примитивно, сравнено с безгравитационните начини, де!
Ето това е истинска глупост за мен:
"Е-Сат на Андрея Роси не трябва да се произвежда щот ще доведе до бързо нарастване на глобалните температури и драстични разбирай драматични климатични промени."

Значи, ако замениш сегашните топлинни генератори с такива "чисти" на Росси, ще се отрази на климата-хахаха...
Ако махна печката на дърва и въглища и сложа генератор на Росси, няма да съм екологичен ли?

Аtos:
Виж, за факторът "човешка глупост" съм абсолютно съгласен. Но да не се притесняваме за това, както Майсторът отбеляза-едва ли ще поевтинее токът от това, поне да е чисто производството, то е ясно кой пак ще държи монопола...централите да сменят, разбира се, че крайният потребител пак ще го духа.
А топлината, излъчена от автомобилите в света за една година е по-малко, съизмерима с тази от един - единствен хавайски вулкан.

GreenHulk:
Според мен пътешествия ще има до други планети и то не ракетни, но след промяна на съзнанието, а и за сега има важни неща за решаване на Земята.
Трябва отвътре навън, не обратно. (промяна на чипа  ;D )

Аtos:

--- Цитат на: HristoDimovHristov в Декември 05, 2014, 02:39:32 am ---Основният проблем на Генератора на Свободна енергия е отпадъчната топлина. Каквото и да правим, всичката енергия която вземем даром като Свободна, накрая завършва като топлина, която отоплява атмосферата и Биосферата се затопля. Ако е само един СЕ генератор, какъвто сега има само Т.Капанадзе да речем, и го показва за демонстрации само, няма проблеми, но ако са милиарди СЕ генератори, които в края на краищата все произвеждат топлина - ще я Вапсаме здравата.
.....................................
Така че Серийното и Масовото Производство на СЕ генераторни технологии е изключително опасно и трябва час по-скоро да се забрани и криминализира със закон за климата. Ето на нова Година 31.12.2014 спираме ТЕЦ-Варна БНТ2/Абсурдите, щото само замърсява природата. Тока който прави не ни е по-полезен от глобалния климат.

--- Край на цитат ---
С това не съм съгласен!
Нали именно отделената топлина тук се улавя и се превръща в други видове енергия?
Подобни мисли за забрани са опасни - именно те биха развързали ръцете на имащите за да приложат закони за ограничения и монопол!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия