Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
Търся 8 битов компютър Правец 8, Пълдин 601
ongyla:
Много добре съм запознат с емулаторите имам и за Пълдин, но не всичко става с тях, няма да го ползвам за игри. Няма как да монтираш контролер от 8-битов компютър за управление на някаква машина на по-съвременен и да го подкараш с емулатора, а за смарфон не искам и да коментирам :) При всички положения е най лесно поне за мен е с истински 8-битов компютър.
juliang:
Дали па няма да е по-Ентелегентно да напишеш софтуера наново просто?
Тия компютри за които говориш бяха с 48 килобайта памет. Това са ... 2000 реда код. Един ученик с опит в програмирането ще ги нахвърля за една-две седмици, и ще имаш значително по-голяма функционалност.
ongyla:
Подариха преди доста време два антропоморфни робота Робко-01, в лошо състояние и сега ги реставрирам. Искам да ги подкарам както са си били в автентичен вид със 8 битов компютър. За сега нямам прилежащите към тях конвейрна линия и въртяща се маса, както и компютър. Тъй като вече нямам никаква литература за 8 битовите български компютри всяка книга ще ми е от полза. Имаше навремето много хубаво българско списание "Компютър за вас" - в него имаше много интересни статии, програмни решения и хардуерни подобрения за българските 8 битови компютри, които всеки можеше да си реализира в домашни условия. Ако някой знае как може да се направи прехвърляне ot *.dsk обратно на дискета за Правец 8 да сподели.
lda_has:
Пращам ти малка сламка??? Когато се знае какво се търси лесно се намира. Ще ти потърся и списанията. Мисля, че имам за няколко години.
Атанасов_Хасково
ongyla:
ОК, благодаря. Това с контролера за управлението през USB го имам, получих схемата на контролера и firmware за него от човека който го е направил, но не ми е по възможностите да го изработя, а и предпочитам да го подкарам както си е бил оригинално през 8 битов компютър.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия