Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.

Търся 8 битов компютър Правец 8, Пълдин 601

(1/4) > >>

ongyla:
Търся 8 битов компютър Правец 8, Пълдин 601 и всичко свързано с тях. Пишете ми на лично съобщение или на ongyla@abv.bg

Vector:
imah takyw - no go fyrlih .. :)
shto ti e? ;D

ongyla:
И аз имах но го хвърлих преди години  ;D
Захванал съм се с един стар проект, но софтуера е писан за 8 битов компютър, но не помня за Правец ли беше или Пълдин, за това търся и двата.

PyroVeso:
А за какво ти е въобще хардуерно тази стара пра-щайга? Отдавна има софтуерни eмулатори... Всеки един съвременен телефон има хиляди пъти по-голяма изчислителна мощност от Правец-а.
Всяко PC от 386 насам с помощта на софтуерен емулатор като този: http://sourceforge.net/projects/agatemulator/ можеш да го ползваш като Правец.. Имаше даже и някакъв емулатор, писан от българи (Appler мисля че се казваше), който докарваше всеки от моделите 82, 8А, 8Е, 8Д (който е със съвсем друг процесор..) и т.н. Даже можеш серийния порт на PC-то да го ползваш като касетофонен вход, или като флопи...
И въобще - на почти всички 8-битови компютри от преди 30 години има емулатори - за Атари, може би и за Пълдин... просто човек трябва да се разтърси из нета. Което е далеч по-лесно отколкото да търси, да мъкне и да оживява стари щайги...

lda_has:
ongyla мога да ти дам книжка за оживяване на 8 битов компютър и инструкции за програмиране на осем-разреден микропроцесор СМ-630

Атанасов_Хасково

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия