Начало > Новини от света на технологиите

Огледалото на Козирев-директен преход към медитативно състояние на съзнанието ?

<< < (18/24) > >>

edin:
Каквото и да говорите за времето, то не съществува. УСЕЩАНЕ за време има само в гъстата материя, т.е. там където светлината има ограничена скорост или такава липсва. От тази гледна точка, времето е ОГРАНИЧЕНИЕ на съзнанието, което е закотвено в дадена три или четириизмерна матрица. Какво става, при дълбоки нива на медитация? Съзнанието е освободено от триизмерната матрица и  УСЕЩАНЕТО за време не съществува или е променено.
Между другото, ако някой от вас е гледал филма "Люси", нека сподели, дали не му се е сторило, че филмът е само половин час. Мислех, че само на мен ми се струваше така, но който и от познатите да питам, всички казват, че са имали УСЕЩАНЕ, че филмът е само 20-30 мин. Два пъти изгледах филма и двата пъти, усещането беше, че времето не тече нормално.

hyparh:

--- Цитат на: atos в Декември 03, 2014, 12:52:33 am ---Представи си, че праволинейното и неускорително движение не е само по себе си отделно, а е в резултат на ЕТЕРНА ВЪЛНА, която носи обекта?
При ускоряване на тялото възниква етерна вълна в посоката му на движение, която го "носи"...ускорява се не самото тяло, а самият етерен поток, който предизвиква масата му във всеки един атом.
Докато не спре ускорението то се усеща в етерното съпротивление, защото се променя постепенно СИЛАТА на тази вълна и статичния етер и противодейства!
Когато това ускорение спре, етерът се е "засилил" достатъчно, за да носи обекта, който спрямо него е с нищожна плътност!
--- Край на цитат ---

Ей това са много добри разсъждения... благодаря за което :) Съществува голяма вероятност нещата, ако не точно такива, то да са много подобни.
От ускорителите на частици знаем, че нуждата от енергия за все по-бързото ускоряване, нараства експоненциално с доближаване скоростта на светлината. Сега можем да си го обясним с големия етерен градиент около частицата (или кораба) и на този градиент става все по трудно да се повлияе.
Може да се каже и така - центърът на тежестта на движещ се обект се измества, и в процес на ускорение или намаляване на скоростта, центърът се "колебае" в съответната посока, което предизвиква инерциалните ефекти.
При някои антигравитационни апарати се създава "изкуствен" център на тежестта извън тялото, което задвижва апарата в пространството без да е необходимо той да се тласка и да набира скорост по конвенционален път. Затова при тях липсва инерция, защото тялото запазва собствения си тегловен център непроменен, а се "води" по новосъздадения по-силен.

hyparh:

--- Цитат на: edin в Декември 03, 2014, 03:28:15 pm ---Между другото, ако някой от вас е гледал филма "Люси", нека сподели, дали не му се е сторило, че филмът е само половин час. Мислех, че само на мен ми се струваше така, но който и от познатите да питам, всички казват, че са имали УСЕЩАНЕ, че филмът е само 20-30 мин. Два пъти изгледах филма и двата пъти, усещането беше, че времето не тече нормално.

--- Край на цитат ---

Гледал съм го и сега като се замисля действително присъстваше подобно усещане. Трябва пак да го изгледам на домашното кино, вече да го има на BRRip.

paparosko:

--- Цитат на: edin в Декември 03, 2014, 03:28:15 pm ---
Между другото, ако някой от вас е гледал филма "Люси", нека сподели, дали не му се е сторило, че филмът е само половин час. Мислех, че само на мен ми се струваше така, но който и от познатите да питам, всички казват, че са имали УСЕЩАНЕ, че филмът е само 20-30 мин. Два пъти изгледах филма и двата пъти, усещането беше, че времето не тече нормално.

--- Край на цитат ---

Това вече трудно се вмества в твърдението време = скорост на процесите.
Тук отчетеното време не се е променило, но усещането за протичането (изтичането) му е различно.
Според отчетеното време, скоростта на процеса не би трябвало да се променя, но "илюзията" сочи друго.

Мога да споделя, че през последните 5...6 години, моето лично усещане за времето се е променило осезателно - просто много бързо се изнизват денонощията, а всъщност едно денонощие е една обиколка на Земята около оста си.
Или процесът си е същия, но усещането за бързината му е променено.
Това, което споделям за ускоряване протичането на времето в последните няколко години не е само мое наблюдение, а и на доста мои познати.
В допълнение, този факт (ако мога така да го нарека) бива описан в последно време и в някои книги от езотеричната литература, третиращи настъпващите промени на съществуването ни след 2012 година.

Как можем да си го обясним?!
Слънцето изгрява и залязва както винаги, часовникът отбелязва едни и същи часове, а на хората се струва, че секундите, минутите, часовете, дните текат осезателно по-бързо.

hyparh:
Paparosko, това е субективно усещане. При всеки човек е така - докато е дете времето му се струва, че тече по-бавно (всъщност нормално за него), защото усещанията и възприятията му за света около него са по-различни. С минаването на годинките, започва усещане за забързване хода на времето, което предполагам продължава да се засилва до края на дните на човек.
Като си спомня само как минаваха дните в детските ми години, нямат нищо общо със сега. Тогава денят беше като за два сегашни, а пък да не говорим за една седмица - направо огромен период!
Има начини чрез медитация и/или култивиране на енергиите в тялото отново да се върнем към това състояние (което според мен е по-реалното от това на възрастните). Аз съм се връщал към това чисто състояние, при което буквално целия ти мироглед се променя. Усещането ти за време се забавя, всичко около теб ти се струва хубаво и приятно, дребните и незначителни неща ти стават интересни, всички видове осезания се засилват. Общо взето ставаш ъпгрейдната версия на себе си - запазваш наученото до сега и същевременно се връщаш към чистото детско съзнание. За съжаление е доста трудно това състояние да се поддържа постоянно, защото култивираните енергии стават прекалено силни и започват да пречат, ако не се контролират правилно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия