Начало > Новини от света на технологиите
Огледалото на Козирев-директен преход към медитативно състояние на съзнанието ?
paparosko:
Така е.
Има ли човек, има субективност.
Затова е правилно твърдението, че: "Не е хубаво това, което е хубаво, а е хубаво това, което ми харесва!"
Но когато повечето от хората мислят в една посока, то и "реалността" се променя в тази посока, независимо дали е за добро или за зло.
Та по принцип човек би трябвало да живее над 120 години, ама като мине 60-те отношението на другите към него се променя, постепенно бива отхвърлен от активния живот на обществото, става ненужен. Това влияе върху психиката му, начинът му на мислене се променя, той свиква с мисълта за непотребността си, тези мисли от своя страна влияят на физическо ниво върху целия му организъм и тялото му наистина се състарява с бързи темпове.
Така, че човек е такъв, какъвто мисли, че е!
Същото е и с времето. То тече толкова бързо, колкото си мислим, че е. Та нали е наша измишльотина.
Аtos:
--- Цитат на: hyparh в Декември 03, 2014, 08:25:13 pm ---Ей това са много добри разсъждения... благодаря за което :) Съществува голяма вероятност нещата, ако не точно такива, то да са много подобни.
От ускорителите на частици знаем, че нуждата от енергия за все по-бързото ускоряване, нараства експоненциално с доближаване скоростта на светлината. Сега можем да си го обясним с големия етерен градиент около частицата (или кораба) и на този градиент става все по трудно да се повлияе.
Може да се каже и така - центърът на тежестта на движещ се обект се измества, и в процес на ускорение или намаляване на скоростта, центърът се "колебае" в съответната посока, което предизвиква инерциалните ефекти.
При някои антигравитационни апарати се създава "изкуствен" център на тежестта извън тялото, което задвижва апарата в пространството без да е необходимо той да се тласка и да набира скорост по конвенционален път. Затова при тях липсва инерция, защото тялото запазва собствения си тегловен център непроменен, а се "води" по новосъздадения по-силен.
--- Край на цитат ---
Абе, че не е точно така - не е! Но приемам, че се изразяваш условно, за да ти бъде разбрана мисълта:)
Не се измества центъра на тежестта буквално, а посоката на гравитацията - и то във всеки един атом!
Ако замениш "центъра на тежестта" с вектор на гравитацията, вече е друго нещо:)
Имаме тотална липса на инерция, по тази логика можем да сравняваме условията при равномерно движение на тяло с тези на познатите ни антигравитационни НЛО, въпреки, че там има промяна на скорост и посока.
Ако можем да схванем общите принципи при двата случая, ще схванем основен принцип за разбирането на нещата.
П.П.аз не разбрах какво написах току-що...още го асимилирам, все едно някой друг пишеше...
hyparh:
--- Цитат на: atos в Декември 04, 2014, 01:03:45 am ---Имаме тотална липса на инерция, по тази логика можем да сравняваме условията при равномерно движение на тяло с тези на познатите ни антигравитационни НЛО, въпреки, че там има промяна на скорост и посока.
Ако можем да схванем общите принципи при двата случая, ще схванем основен принцип за разбирането на нещата.
--- Край на цитат ---
Да, както сам написа, при равномерното движение етерът е този, който "носи" кораба. В случая разликата с нашия допотопен кораб и НЛО се изразява в това, че ако решим по-рязко да се отклоним от курса или да намалим, ще изпитаме инерциални сили поради това, че отново прилагаме някакъв контра-тласък чрез конвенционална тяга. Това пак довежда до изместване грав. векторите на атомите и инерция.
Относно НЛО-то можем да приемем, че то изобщо не се движи. Движи се ефира около него и материята следва тази "долина", като атомите запазват своите грав. вектори непроменени. Самият етер около чинията поема инерционните сили и ги погасява, като апаратът остава незасегнат. Съвършеното придвижване в пространствато... правиш си каквито маневри пожелаеш и с каквато "скорост", а релативистките ефекти и светлинната скорост не те бъркат :) А като бонус получаваш и невидимост поради канализирането на светлината около обекта от създалата се етерна леща.
Maistora52:
--- Цитат на: atos в Декември 04, 2014, 01:03:45 am ---...
П.П.аз не разбрах какво написах току-що...още го асимилирам, все едно някой друг пишеше...
--- Край на цитат ---
Типичен случай на "информационно засмукване" по "спирален вихър" с пресечна точка собствения ти мозък.
Поражда се вследствие навлизане в по-дълбоки нива на концентрация на вниманието и последваща медитация. Не само в началото възприемаме тези случаи като случайни.
В случая разглеждаме "медитацията" като ментален "инструмент" за енерго-информационен обмен".
На мен ми се случва почти непрекъснато вече... към каквото и да погледна, съсредоточа ли вниманието си върху него по-продължително време... и започва "контактуването"...
Това "контактуване" е с неизвестен (ако не е специално избран или "повикан") субект. Случва се на принципа на отражението на радиовълните в йоносферата... и така - на зиг-заг може да обходи цялата земна Ноосфера. Свързваш се ЧРЕЗ нея със съществуващи сходни вибрационни енерго-информационни ресурси, мозъкът ти ги "декодира" - т.е. превежда - на говорим от теб език и при добро умение да ги улавяш, запомняш и записваш тези "преводи" - същите стават поредна нова крачка в обогатяване на Акашовото Поле = Ноосферата.
Аtos:
Може би ми се е случвало и друг път, но не съм го анализирал досега, отдавал съм го на интуитивно, вероятно подсъзнателно "мислене"...интересното е, че се случва в моменти, когато съм недоспал или много уморен-след 15-16 часова работна смяна, например. Явно мозъкът тогава се "отърсва" или блокира потока постоянни мисли и прави връзка с подсъзнанието. Не е чак медитация, но може би предмедитативно състояние?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия