Справочници, схемотехника, теория > CNC машини

CNC машината на lda_has

<< < (17/55) > >>

GreenHulk:
Аз искам да питам има ли някакви конструктивни особености, които например да пречат да се увеличава размера на работната площ - да кажем 2 или три пъти по-голяма да стане, отколкото при теб?

lda_has:
GreenHulk, да има и това е вида на лагерите и осите. В моя случай  при ϕ16 мм. и лагерни блокчета от затворен тип това е почти максималната дължина.
При използване на подходящи линейни лагери от отворен тип с подходящи оси за тях няма да имаш никакъв проблем с дължината.

Виж прикачения файл.

Атанасов_Хасково

lda_has:
Днес направих сухи тренировки с машинката (сухи по обясними причини) и направих клипче с телефона.  ;D

Ето и линк за клипа.
 http://youtu.be/UfGlvp0Zh3g

Атанасов_Хасково

lda_has:
getca в момента работи на "сухо", сложил съм един тънкописец и съм пуснал да чертае един текст "Lda_Has" с размер 50х150 мм. многократно едно върху друго. Целта ми е да разбера дали пропуска стъпки, дали измества, дали се връща в едно и също положение всели път. В момента тече 17 цикъл на повторение и всичко е както трябва. При многократното замерване с индикатор отклонението беше в границите на 0.01 - 0.02 мм. което е идеално. Следя също дали има загряване без принудително охлаждане, за сега няма никакво. Температурата на двигателите и драйверите е равна на околната.

getca:
lda_has, дай някакви данни за линейно преместване на стъпка, ход по осите и подобни. Тая точност на позициониране е направо супер-дупер, дет се вика, макар че ме съмнява да можеш да мериш подобни микронни отклонения. Пропускането на стъпки ще го разбереш, когато реално натовариш степерите по осите. Те пропускат и при по-висока скорост на работа плюс повишена температура. Тъй че не си играй с писалки, ами направо закачай нещо да стърже, за да видиш как са реално нещата. Едно време като си играех с тия неща, отливах гипсови плочки и чегъртах върху тях за проба. След това вече дърво, метал и даже камък. Парчета от фолирани гетинакс или текстолит също стават за опити. Работи се със зъболекарски борчета на високи обороти. Даже съм си правил режещ инструмент от шевна игла, заточена подходящо - това за мини- и микро- изпълнения.
Желая успех !..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия