Справочници, схемотехника, теория > CNC машини
CNC машината на lda_has
lda_has:
getca за меренето не ме подценявай това ми е образованието, това ми беше професията 14 години. Това с писането на букви е повече да се науча да си пиша G-кодовете на управляващата програма и разучавам как и какви възможности има Mach3Mill и каква е разликата с другата Mach4Mill. Как се настройва програмата преди пускане в работен режим. Още правя втория работен плот и планките за закрепване на детайлите. Последния ще бъде сменяем след амортизация.
Малко ТТ-данни:
По оста Х преместването е 480 mm.
По оста Y преместването е 310 mm.
По оста Z преместването е 120 mm.
Това се равнява на формат А3 и малко отгоре.
Скоростта на предвижване е около 1000 mm/min по сметки.
Разстоянието по оста Х от 480 mm. го минава за 32 секунди когато драйверите са превключени на нормален режим.
Атанасов_Хасково
onin:
Здравейте г-н Атанасов! Поздравления за завършения проект!
Търся дебели алуминиеви профили, каквито сте използвали във Вашата машина а също ъгли, винкели и др.
Ще съм благодарен и на всеки, който ми прати информация за такива конструктивни елементи!
lda_has:
onin да наистина се вижда, че CNC-то е завършено но това е на пръв поглед. Има още много работа по него, всичко е довършителна работа но и тя си иска време. Трябва да се настрои по работещата с нея програма да работи както трябва, а това е по-трудната работа. За конструкцията съм ползвал правоъгълни стоманени тръби с размер 60х20х1,5 мм. и 40х20х1,5 мм. Има ги във всеки арматурен двор и склад за метали. За останалото ти пращам два адреса на сайтове там има всичко необходимо за изработката на CNC-то. Коректни са и работят с online поръчки.
http://www.exoror.com/index.htm
http://technokom.bg
Атанасов_Хасково
onin:
Благодаря за отговора! За ъгли и винкели имах предвид алуминиеви и виждам, че във втория линк има подобни. Колкото до настройването-така е! Иска много повече време. Би било интересно, ако от време на време ни информирате за резултатите си!
Успех!
Dedo pop:
В Пловдив-Бош-рексрот на кукленско до колелото.Профилите им са малко по скъпи но са изключително прави. Има и една фирма на карловска до метан станцията. По-ограничен избор но са по-евтини.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия