Справочници, схемотехника, теория > CNC машини

CNC машината на lda_has

<< < (16/55) > >>

Чичо НОНЧО:
Атанасов_Хасково,
 не се бъркай за излишни пари! Ще ти пратя ПЪЛНА версия безплатно!
Потърси ме утре вечер! ;)
П.П.
G-код не се "пише"! Има си тон програми за тая работа!

lda_has:
Чичо НОНЧО за бъркане в скоро време не мисля защото фонда и аз съм човек доста се смали поне за сега.  ;)

Връзките съм ги проверил и работеха до момента в който започнах да настройвам включването от раз. Включваха при натиск и отпускане (подаване на импулс +), а трябваше да сработват при прекъсване на верига. Интересно е, че деинсталирах всичко, затрих директориите и инсталирах отново, а проблема си остана.
Днес ще тествам LPT-то и ще му задам правилните прекъсвания на пиновете защото барах и там да пусна релейния изход на контролера от много акъл.  ;D

Атанасов_Хасково

Vetap:
И аз започвам да се запалвам за правене на машина. До мене достигна слух, че един нашенец ( българин, живеещ в Ю. Африка) си е направил подобна машина от.....дърво. Естествено не всичко. Предполагам само носещата конструкция! Ще пробвам да го издиря и ще пратя снимки на цялото  CNC братство.

Dedo pop:
  Поздравления за запалването. Относно слуха- в нета съм виждал какво ли не- от машини с направляващи от водопроводни тръби, направени от дърво,талашит, МДФ , пластмаси и т.н. За задвижване-строителни шпилки,въженца,правоъгълни винтове, а бе кой каквото имал под ръка. Резултата- нещо работещо. Ама каква работа върши ? Ще ти дам пример: Бюджетна машина със трапецовиден винт и евтина електроника изпълнява един мотив за 41мин. Същата машина но със СВД  1605 и качествено управление/стъпкови двигатели/ го прави за 10мин.Какво предпочиташ? Приятелски съвет зарежи всякакви такива измислици - премислици и се насочи към нещо по сериозно.Утре ще кача снимки на последната машина която правя и машината с която я правя. Точност 0,02мм.

lda_has:
Dedo pop, Чичо НОНЧО, Vetap  и всички други от форума днес 04.07.2015 година завърших окончателно моето творение започнато от мене и с помощта на всички Вас, без помощ от други форуми. Направих първите проби и всичко работи както трябва, без сътресения, гърмежи и изненади. Предстои фина настройка параметрите на програмата за управление, а след това и първата проба в работен режим с режещ инструмент и на различни материали. Сега с чиста съвест мога да кажа, че моето творение е CNC машината на lda_has. От днес мога и ще помагам на всеки със работни скици, технически съвети, и всичко друго с което мога да бъда полезен. Ако има желаещи да си направят CNC нека се обаждат по всяко време.

Темата няма да бъде заключена нека я пазим чиста. Предполагам, че и други ще проявят интерес и сами ще си изработят свои машинки.

Изказвам благодарност към всички които ми помагаха във времето и се извинявам на всички за бавната работа от моя страна.

Атанасов_Хасково

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия