Справочници, схемотехника, теория > CNC машини
CNC машината на lda_has
lda_has:
Dedo pop за прахосмукачка, осветление и евентуално охлаждане съм предвидил изходи от допълнителното реле за шпиндела, а аз управление на инверторен шпиндел имам - Изход с преобразуване PWM->Напрежение.(Само за изход „N”).
lda_has:
Dedo pop днеска и на моята улица изгря слънце :D
Направих първо пускане на машинарията (ръчно) управление в завършен вид.
Всичко тръгна както трябва.
Моторите се въртят мазно мазно, няма никакъв шум, никакви вибрации, няма никакво загряване и на драйверите това е много добре според мен за сега работят без никакво допълнително охлаждане.
До тука всичко хубаво, НООО нали съм "много умен" ;D ;D ;D бръкнах в настройките някъде и умотах управлението на крайните изключватели. Сега като включа техния куплунг ми дава, че е натиснат СТОП и машинката спира да работи. Сега не знам какво да правя, как да върна първоначалното положение????
Изтрих всичко, инсталирах отново, направих пак настройките но проблема си остана.
Ако можеш помагай, па мезето и пиенето ще са от мене.
Настройките съм ги правил от прикачения файл.
Атанасов_Хасково
Чичо НОНЧО:
Браво, Любо! Крайно време беше ;D ;D
Обади ми се на Скайпе - ще оправим нещата. На първо време провери връзката към стопа и разкарай чавките на лимитите! Ще ти пратя готови файлове примерно за ето това:
Vetap:
Здравейте момчета!
Наближава време да се пенсионирам и смятам да вкарам (инвестирам) малко пари като си купя една CNC машина за обработка на дърво. Предполагам, че като я имам от глад няма да умра ;).
Моля ви да ми помогнете с избора, но се намирам в Ю. Африка и вероятно ще я купувам тук.
1. Знам, че се използва Mach3, даже съм свалил една пробна версия, но предполагам, че се намира...crack?
2. Каква програма ползвате за създаване на програмите? Да я пиша с G-кодове както преди 30 год. ми се вижда демоде. Вероятно има нещо по - лесно. Видях някъде и лазерни сканери, но сигурно са много скъпи.
Всички съвети са добре дошли!
lda_has:
Vetap Ще помагаме затова се учим сега, затова си изработваме всичко сами.
Ако решиш да си изработиш сам машина ще ти предоставя основни скици от моята.
За "Mach3" и аз за момента правя пробите с демо версия, след окончателното пускане на CNC-то ще мина на вариант покупка на пълната версия, защото демото е много орязана.
Що се отнася за писане на G-кодовете сега почвам да чета и уча как се пишат.
Атанасов_Хасково
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия