Справочници, схемотехника, теория > CNC машини

CNC машината на lda_has

<< < (14/55) > >>

Dedo pop:
    Тоя вариант не съм го пробвал. Чисто ЛПТ. Мисля, но не съм напълно сигурен че нищо няма да излезе така. Някой ми обясняваше защо не ставало но не помня какво.Щом не ти е гръмнало нищо значи си свързал всичко добре.По добре си събери един компютър с ЛПТ. И настройките са по-лесни.Как си вързал входовете Дир, Степ и Енеибъл? Аз връзвам всички Енейбъли  на един пин. Останалите вече както ти хареса.Остават повече пинове за различни нужди.

lda_has:
Работил съм по ръководството "виж прикачения файл"
XP – Изход за сигнал импулс (pulse) за ос X.
XD – Изход за сигнал посока (direction) за ос X.
YP – Изход за сигнал импулс (pulse) за ос Y.
YD – Изход за сигнал посока (direction) за ос Y.
ZP – Изход за сигнал импулс (pulse) за ос Z.
ZD – Изход за сигнал посока (direction) за ос Z.
EN – Изход за общ сигнал разрешение (enable).

за А ми остават свободни но нямам място в кутията за четвърти драйвер и стои свободен.

Атанасов_Хасково

guve4:
Ако си с лаптоп намери си Догстеишан , на които има ЛПТ. Така ще решиш проблема най-добре. С усб-лпт може но драивера е важен и конфигурацията му. Малко по-евтиният вариант е но и по не надежден (забива когато си иска). Ако си с настолно ПЦ има карти пс-аиски с които става без проблем. А може и на самото дъно да си има пиновете само ти трябва кабел с лпт-то. Другия вариант е www.hop.bg .  Дано сам помогнал. Успех   :)

lda_has:
guve4 Настолни PC имам много (4-5 бр.) имат и LPT изходи, занесъл съм ги в службата на склад. В къщи се търкалят 2 лаптопа и исках да ползвам един от тях. Когато не работи CNC-то да си върша другата работа на него, но те нямат LPT. Сега се сетих, че трябва да имам и трети HP Compaq Evo Notebook N610c той е 1.83 Gh едноядрен процесор и е с 4 Gb рам малко е бавничък но ще свърши работа трябва да го потърся в другото мазе.

Dedo pop:
    Нормално връзване. Аз ги връзвам по същия начин но контролера ми е друг и имам възможност да си конфигурирам изходите по мой вкус а при те е твърдо вързано но това не е проблем.Свободните са по избор-прахосмукачка, управление на инверторен шпиндел, евентуално охлаждане. Може да ги оставиш и свободни.Компютъра които имаш е идеален за Мача.Лаптопите искат промяна на настойки в биоса за да работят с мача.Работил съм на лаптоп но зет ми си игра с настройките .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия