Справочници, схемотехника, теория > CNC машини

CNC машината на lda_has

<< < (13/55) > >>

lda_has:
Още малко снимки:

lda_has:
Ето и оста Z с монтирана фрезова глава Kress FME - 1050 Watt.

lda_has:
Dedo pop здравей виждам, че си на линия  ;)

Днес завърших на 100% механичната и електрична работа по моето CNC. Включих захранването в очакване на едно голямо БУМ, но нищо подобно, всичко си е Ок. Индикацията сработи вярно и показа натиснат Stop както му си е реда. След вдигане на Stop-а двигателите застанаха на стъпка. Според мене всичко  си е наред   :-\, ама де да знам мога и да греша. Пуснах принудително шпиндела на различни обороти да установя дали има някакви вибрации, но не се усеща нищо. С това отпаднаха една част от притесненията ми и съм доста доволен. Предстои ми най трудната работа за мен да настроя "Mach3", но затова ще трябва доста четене и питане. Версията която имам е демо и някъде бях чел, че поддържа 500 реда. Това достатъчно ли е за пускане и тестване на машината, или да търся пълната версия??

Атанасов_Хасково

Dedo pop:
      Много е дълго. на лични ще ти дам скайпа си да я настроим за половин час.

lda_has:
Dedo pop, от описаното горе направи ли заключение дали е реагирала електрониката по правилния начин?
Трябва да си сглобя един компютър на първо време за пробата щото всичките налични в момента ми нямат LPT изход.
След пускането на машинката ще пробвам управление през USB LPT  преходник "виж прикачения файл" ако стане ще ползвам лаптоп за икономия на место и да съм по модерен.  :D

Атанасов_Хасково

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия