Справочници, схемотехника, теория > CNC машини

CNC машината на lda_has

<< < (11/55) > >>

Dedo pop:
     Така е. Следват настройките във Мача. Лично аз процедирам така:
      -въвеждам кой-пин на какво отговаря в мача /само за трите оси/
      -пускам мача и настройвам движението на осите да отговаря на  стрелките на клавиатурата и бутоните Up  и  doun.Посоките се сменят със "чавките" или с смяна местата на едната двойка кабели за съответния двигател.Следват настройките в Мотор тунинга .
      -след това е ред на релето на шпиндела при теб е пин 14.
      -последно настроивам  крайните изключватели.
    Мача има възможности за автоматично определяне на пиновете и настройките на двигателите.

lda_has:
Dedo pop ти какви мотори ползваш??

Моите са "виж прикачения файл" биполярни и не знам как да ги свържа. Имат 4 намотки, 8 края и се чудя дали да ги свържа в паралел или последователно. Давай акъл, че станах разноглед от четене. Един казва така, друг казва онака, трети дава акъл със средна точка. Вече блокирах и не мога да взема решение. Другото ми е навързано вече остана само да сложа куплунгите на моторите и на крайните изключватели.

Питам Dedo pop, но ако и друг знае да помага.

Атанасов_Хасково

getca:
Здрасти, lda_has...можеш да ги връзваш всякак, в таблицата на pdf-а са дадени индуктивностите, токовете и въртящия момент при различните варианти. Зависи и от управлението, демек драйверите или мощните крайни стъпала или както там се казва. Най-просто е униполярното, имаш само 4бр. мощни стъпала, докато в другите варианти трябват две мостови схеми или 8бр. Зависи също от захранването, може ли даде съответното изходно напрежение и ток за дадения режим. Ъъ...има и други подробности като трябва ли ти бързодействие например, че за това трябват допълнителни гимнастики.
Еми това от мен, ако имаш въпроси питай.
Поздрави !

lda_has:
getca забравих да кажа какви ми са драйверите, това от много акъл  :o !!!!

Те ми са взети готови и са от тоя модел  "виж прикачения файл". И за тях ще имам въпроси ама едно по едно.

Атанасов_Хасково

lda_has:
Захранването ми е:

Импулсно захранване

Модел       Uизх      Iизх     Pизх   
S-400-36   36VDC   11A       400W

Атанасов_Хасково   

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия