Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Електролиза - същност и фактори, които влияят на нейната ефективност

<< < (12/38) > >>

hyparh:
Здравей Moon_Watcher,
Прочети отговор №7 от тази тема: http://mazeto.net/index.php?topic=8575.msg54066#msg54066

Отбелязвам, че тогава си нямах и понятие какво аджеба е това оргон, бях чувал само за жизнена енергия, прана, чи, но нямах задълбочени проучвания по въпроса. Оказва се, че това си е една и съща енергия с различни наименования. Когато усетих ефектите от висока концентрация на жизнена енергия, започнах да се ровя по-обстойно, за да си обясня нещата. Има активни (със захранване) оргонни устройства, които са мощни, има и пасивни - през тях енергията циркулира и се разраства бавно (оргонити, хармонизатори и др.).

Като за начало: http://www.orgonics.com/whatisor.htm
Клетката на Джо, която в оригиналния си вариант също работи с оргон: http://energy21.freeservers.com/as105.htm

Добавям линк с няколко PDF файла на английски като допълнително четиво, връзките и изводите от които всеки сам може да си направи. При желание има още много много какво да се чете (и практикува) по въпроса.
http://www.4shared.com/rar/_fFURKI_ba/Files.html

Moon_Watcher:
Съжалявам много, ама нито един от линковете не дава отговор на въпросите ми.

Аtos:
Започни с нещата, които ти препоръчах най-напред...За да пожелаеш да си обясниш нещо,  първо трябва да се убедиш, че съществува.Иначе няма смисъл.
Хипарх,хвърляш го много напред в материята:)
Той очаква (на тоя етап) едва ли не адрес на магазин,от който да си купи оргоноизмервател...както волтметър, например...

Радико:
Това изстрел в мрака ли е с цел отклоняване на неудобен въпрос. Ако е така лошо попадение брато рикушета
е Много лош.  говориш ми за едно хипотетично "идеално черно тяло" което не отразява нищо,  тоест ако го обстрелваш с гюлета нито един рикошет няма да се върне при тебе и можеш да си сигурен, че всички гюлета които доидат от него и ти намериш са производство на тялото, следователно можеш да ги изследваш без да се притесняваш, че изследваш свой или дошли от някъде  другаде гюлета. Използвах гюлета вместо енергия или лъчи за по добро онагледяване. Та ако искаш се върни на темата за времевите парадокси от предната ми публикация защото в светлината на Вин се изкушавам да те запитам: Какво още прави Енцелад на орбита защо не е паднал още върху Сатурн.
Използвай споменатият от тебе закон за да пресметнеш какъв спирачен ефект оказва излъчвнето му върху въртенето му. А ако няма спирачен ефект излиза, че имаме нарушение на поне няколко физични закона.
Но все пак ти предлагам да нищиме този парадокс след като приключиме другия, времевия.

hyparh:

--- Цитат на: Moon_Watcher в Септември 12, 2014, 04:23:34 pm ---Има ли някакво неоспоримо доказателство, че оргонът съществува?
--- Край на цитат ---

На този въпрос имаш отговор в първия посочен от мен линк. Който не вярва да си направи схемата и да провери сам. Енергията от устройството е силна и мисля, че над 90% от хората (ако не и всички) ще я усетят доста осезаемо. Но пипайте проводниците със стъкло, а не с ръка :) Може да се върже и обикновена крушка за допълнително концентриране на енергията.

--- Цитат на: Moon_Watcher в Септември 12, 2014, 04:23:34 pm ---Някъде прочетох, че частиците му са с размери 10 на степен минус 100. По какъв начин е
установено това?
--- Край на цитат ---

Това е установено чрез груби сметки и няма как да се докаже, защото "частиците" (порциите, квантите) на тази енергия са невъобразимо по-малки и от най-малката субатомна частица. Те не са материя, те създават/поддържат материята и преминават свободно през нея.

--- Цитат на: Moon_Watcher в Септември 12, 2014, 04:23:34 pm ---Количеството оргон как се измерва? Как разбираме дали го има и колко е
той?
--- Край на цитат ---

Измерва се предимно от хора, които са по-чувствителни към нея, с помощта на махала или багети или директно я виждат като сияние от магнити, кристали и т.н. в напълно затъмнени помещения. Оттук идва и най-големия скептицизъм - как някои ще я усещат, а други не? Ами ей така... има хора, сензитивни към различни неща. Тази енергия циркулира навсякъде около нас и в нас и принципно не се усеща, ако няма по-голяма концентрация или отклонение в баланса на полюсите й. Прочети поне за множеството тестове на барон Карл фон Райхенбах с чувствителните към оргона пациенти. Барона нарича енергията Од.
Козирев (подобно на Гребенников) я измерва чрез стрелки/пръчици, окачени във вакуумни стъкленици или чрез мостова схема от резистори. Когато имаш време, прегледай по-подробно документите, към които съм дал линк. За един час няма как да вникнеш в материята, изисква се време.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия