Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Електролиза - същност и фактори, които влияят на нейната ефективност

<< < (11/38) > >>

Moon_Watcher:

--- Цитат на: atos в Септември 12, 2014, 01:50:44 pm ---Moon_Watcher, това, че отчитам някои ФАКТИ не е "квалификация", не съм ти критикувал речника, макар, че в правописа имаш пропуски - не е тема това сега, не те нападам.

"Това, че знанията анатемосвали хората..."
Не знанията - ти анатемосваш хората,притежаващи знания отвъд твоите.Или се преструваш, че не си ме разбрал?
Щом подкрепяш теорията за Големия Взрив, просветли ме, моля те, разтълкувай ми следния "ФАКТ" :

"Теорията на Големия взрив твърди, че цялата ни позната Вселена - времето, пространството, енергията и материята са се съдържали в една топка. Но в следващия момент тя е започнала да се разширява с невъобразима скорост. След първата милисекунда Вселената вече е представлявала една безформена огнена топка, 30 млн пъти по-плътна от оловото, и до изтичането на първата секунда тя вече се е разширила до 20 светлинни години."

Ха сега, обясни ми като на прост човек, как се преодолява разстояния от 20 светлинни години за една секунда???
Колко пъти би трябвало да превишава скоростта на светлината това движение на частиците???
Аааа,забравих - тогава Айнщайн не го е имало още, че да заклейми максималната възможна скорост?

И на най-простия човек би му станало ясно, че трябва да се откажеш тотално или от "вярата си" в Големия Взрив или от "вярата" си в пределната скорост на светлината!

--- Край на цитат ---

Не мисля, че съм анатемосал когото и да било. Всеки, които иска да сподели знания с мен е добре дошъл и ще спечели уважението ми.
Физиката е точна наука, защото е количествена наука. Една физична теория не казва само дали нещо го има или го няма. Опре-
деля го и количествено. Когато нещо взаимодейства с друго нещо, тя дава количествен израз на това взаимодействие. Когато предсказ-
ва нещо, то предсказаното също има  количествен израз. В този смисъл, всяко твърдение, че нещо щяло да се случи, без количествено
обвързване, не струва и пукната пара. И в тази връзка, какво е това ОРГОН, кой го е открил, как се получава, в какви единици се измер-ва, как взаимодейства (количествено!) със заобикалящия ни свят? Чакам отговор.

Колкото до въпросите, свързани с Големия взрив, специалната теория на относителността, не се занимава с тях. С тях се занимава
общата теория на относителността. Тя дава изчерпателни отговори на тези въпроси, но в нея има много  и изключително сложна
математика и аз, смятам, че не съм добре запознат с нея. Тази теория също е много добре проверена опитно и нямам основания да
не и вярвам. Например, прецесията на перихелия на орбитата на Меркурий. Предсказана и блестящо потвърдени параметри количествено. Класическата физика никога не е могла да обясни прецесията на Меркурий.

Аtos:
Не отричам тотално теорията, но това не значи, че няма слаби места.
Обяснява много неща, да, но други - не!

"Теорията се нарича специална, защото прилага принципа на относителността само до частния случай на инерциални отправни системи - отправни системи, които се движат с постоянна скорост една спрямо друга.По-късно Алберт Айнщайн развива и обща теория на относителността, за да приложи принципа и към по-общия случай на ускоряващи се отправни системи и да отчете въздействието на гравитацията. Общата теория на относителността допуска локалната приложимост на специалната теория, както и в релативистични ситуации, в които гравитацията не е значим фактор."

И това ако не е нагаждане, не знам кое е?
Физиката е КОЛИЧЕСТВЕНА наука, казваш?А кое ти дава основание да мислиш, че разполагаме с ВСИЧКИ количествени компоненти, за да "изчислим" нещата?
Можеш ли да изчислиш общото тегло на автомобил, ако имаш информация за теглото САМО на стоманените му компоненти?Ако не си в състояние да "виждаш" материали като гума ,пластмаса и др. Даже не би предполагал, че съществуват!
Една птица лети по всички (открити от нас) закони на физиката,тя УМЕЕ да лети, ползвайки тези закони, въпреки, че не ги е изучавала, НО...се блъска в стъклото - пак по тези закони, защото не го вижда!За нея физичните закони се ограничават до сетивността на използваните в процеса на летене данни.
Вземи сега един прилеп - той никога не би се блъснал в стъкло(на тъмно), но би се изтрещял с 200 в мек материал като кадифе или женска коса, защото ползва други сензорни датчици.
И ние сме така - мерим с аршина, на който са ни научили!
Разполагаме с тези количествени компоненти, които сме се НАУЧИЛИ ДО МОМЕНТА да видим или измерим, толкоз!
Око да види - ръка да пипне...примитивният осезателен подход.
Да, ама се оказва, че има и други нещаааа...които или сме пренебрегвали досега или сме ги смятали за "грешки в измерванията".

Аtos:
Оргонът е жизнената енергия на вселената, която се съдържа в самото пространство - етера.Той е навсякъде около нас и в нас, както ние сме в пространството.Оргонът упражнява пряко влияние върху живите организми и органичната материя И НЕ САМО.В реверсивност, оргонът се влияе и от психичната енергия излъчвана от хората.
Консумират го директно растенията, много животни също го усещат.Някои хора също са развили сетивност към него.
Оргонът е връзката между материалния и духовния свят (което е едно и също,но на едно по-високо ниво).
Той е в основата на АУРИТЕ (биоенергетичното поле) на живите организми и матричния отпечатък на предметите в холограмната проекция на вселената.Виж-КИРЛИАНОВА ФОТОГРАФИЯ!
Етерът е носител и на светлинните вълни - няма  вълна без среда носител.Пространството (вакуумът) е МАТЕРИАЛНО.
Много може да се пише по тези теми,но нямам време, а и тук има колеги, които са много по-напред от мен в тази материя, аз едва прохождам в нея:)
Те могат да ти отговорят изчерпателно!Но трябва да събереш начална БАЗА ДАННИ, както ти споменах вече, за да можеш да надграждаш и да си правиш заключенията!В противен случай ще отричаш всичко до припадък!
Това, че руснаците и американците имат отдавна РЕАЛНИ,мащабни разработки в тази област, вече се знае официално.А на нас-балъците пробутват класическите "истини".Защо, ще попиташ?
Защото овладяването на подобни знания от "масата" ще я превърне в енергийно независима-елементарно!Това даже не е и конспирация, вече е нагло и официално признаване, но...понеже силата е в нас, вие си трайкайте и си зубкайте учебниците от преди 50 години...

http://politikata.net/%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-haarp-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA/53632/
А който се съмнява в започналия да се налага "Нов Световен Ред" да види това:
http://nnsavov.wordpress.com/2013/03/29/%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%81/

А следващото са събрани факти,без значение от гръмкото заглавие,акцентирай върху фактите:
http://www.otizvora.com/2012/01/3560/

Moon_Watcher:

--- Цитат на: atos в Септември 12, 2014, 03:29:56 pm ---Оргонът е жизнената енергия на вселената, която се съдържа в самото пространство - етера.Той е навсякъде около нас и в нас, както ние сме в пространството.Оргонът упражнява пряко влияние върху живите организми и органичната материя И НЕ САМО.В реверсивност, оргонът се влияе и от психичната енергия излъчвана от хората.
Консумират го директно растенията, много животни също го усещат.Някои хора също са развили сетивност към него.
Оргонът е връзката между материалния и духовния свят (което е едно и също,но на едно по-високо ниво).
Той е в основата на АУРИТЕ (биоенергетичното поле) на живите организми и матричния отпечатък на предметите в холограмната проекция на вселената.Виж-КИРЛИАНОВА ФОТОГРАФИЯ!
Етерът е носител и на светлинните вълни - няма  вълна без среда носител.Пространството (вакуумът) е МАТЕРИАЛНО.
Много може да се пише по тези теми,но нямам време, а и тук има колеги, които са много по-напред от мен в тази материя, аз едва прохождам в нея:)
Те могат да ти отговорят изчерпателно!Но трябва да събереш начална БАЗА ДАННИ, както ти споменах вече, за да можеш да надграждаш и да си правиш заключенията!В противен случай ще отричаш всичко до припадък!
Това, че руснаците и американците имат отдавна РЕАЛНИ,мащабни разработки в тази област, вече се знае официално.А на нас-балъците пробутват класическите "истини".Защо, ще попиташ?
Защото овладяването на подобни знания от "масата" ще я превърне в енергийно независима-елементарно!Това даже не е и конспирация, вече е нагло и официално признаване, но...понеже силата е в нас, вие си трайкайте и си зубкайте учебниците от преди 50 години...

http://politikata.net/%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-haarp-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA/53632/
А който се съмнява в започналия да се налага "Нов Световен Ред" да види това:
http://nnsavov.wordpress.com/2013/03/29/%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%81/

А следващото са събрани факти,без значение от гръмкото заглавие,акцентирай върху фактите:
http://www.otizvora.com/2012/01/3560/

--- Край на цитат ---

Добре, ще задам въпроса си по друг начин. Ти, лично, по какво позна, че това по-горе  е вярно, а не са само едни празни приказки?
Не те питам дали вярваш в него, защото вярата е за клуб "Религия". Та, как разбра, че това е истина? Има ли някакво неоспоримо
доказателство, че оргонът съществува? Някъде прочетох, че частиците му са с размери 10 на степен минус 100. По какъв начин е
установено това? Щом има толкова много хора, които казват, че го има, значи е така -  не върши работа. Ако аз ти кажа, че съм
построил акумулатор на оргон, ще си го купиш ли от мен? Количеството оргон как се измерва? Как разбираме дали го има и колко е
той? Много твърдения си изредил по-горе за него, но дай ми поне едно доказателство, че това не е някаква болна фантазия.

Аtos:
Не мога много да пиша,че съм на работа вече...
Запознай се с Кирлиановата фотография,после - с  "клетката на Джо".
Хипарх и Кадуцеус могат да ти го обяснят  в пъти по-добре от мен...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия