Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Електролиза - същност и фактори, които влияят на нейната ефективност
Аtos:
А какво мислиш за откритието на Alain Aspect?И то ли е "измислено"?
И я ми кажи, вярваш ли в теорията за Големият Взрив, която са ни преподавали в училище(поне на мен) ?
Радико:
Moon_Watcher
Ти наистина ли вярваш в тези простотии дето си ги посочил в последната ти публикация.
Да припомня: грешката поради която е отчетена по голяма скорост на неутриното се дължи на "Хлабав RJ45 конектор" Демек буксичката през която интернета пристига до компютъра ти ;D ;D ; ;D
Да припомня, че около година преди това почти унищожиха при незнаен експеримент колайдера и заявиха, че: Виждате ли Бил прегрял защото "гълъбче си изпуснало трохичка хляб в един от радиаторите за охлаждане на колайдера. ;D ;D ;D
Да не забравяме, че когато Айнщайн е измислял щурутиите си в началото на двадесети век никой не е мислил че в скоро време ще може да се измери скорост близка до светлината на реална частица. В колайдера има едно нещо дето май го наричаха Барионна камера. Та от едната страна на тази камера се приближават частици със скорост 0.7 от светлината "това беше направено" от другата страна се приближават към камерата сноп частици със същата скорост 0.7 от светлината. Въпросът ми е с каква скорост се стопява разстоянието между двата снопа частици
Moon_Watcher:
Ами , аз, отсявам информацията, ама не знам ти как го правиш. Какви са ти критериите.
От личен опит го знам, че ако нещо в опитната постановка е сгрешено и 100 000 опита
да направиш, все грешни резултати ще получаваш. Понякога откриването на подобна
грешка отнема много време. То, ако лесно се откриваше, тя нямаше да бъде допусната.
Не мисля, че тук има място някаква конспиративна теория. Обяснението, че за всичко
е виновна енергийната мафия и световния еврейски заговор е толкова изтъркано и
несъстоятелно, че повече не ми се слуша за това. Голямата сила на една теория се
се състои не в това, че много добре обяснява заобикалящия ни свят, а в това, че може
да предсказва съществуването на все още ненаблюдавани събития. Не знам, доколко
феновете на този клуб са запознати със спътниковите GPS - системи, но трябва да са
наясно, че се налага часовниците на спътниците да се коригират, предвид на това, че
те се движат и съгласно теорията на относителността, времето на тях тече по-бавно.
Практиката е показала, че тази корекция е точно равна на предсказаната от теорията.
Не е ли това триумфът на една теория!
Колкото за т. нар. оргон, памет на водата и други подобни булшитс, искрено и от
все сърце ги отричам. Тези "неща", обикновено се случват или са се случили на някой
друг, но никога на хора от нашето ежедневие. Много ми приличат на т. нар. "развит
социализъм" от близкото минало. Тогава всички твърдяха, че го има, точно знаеха
какво представлява, изписани бяха хиляди страници "научни" трудове, но никой не
го беше виждал. Така и не го видяхме. Сигурен съм, че никой не може да потвърди
съществуването на тези "неща" извън Интернет. Те са негова рожба и завинаги ще
си останат там.
Радико:
Абе аз от колайдери не разбирам ама поназнайвам нещо по RJ конектори и TCP-IP протоколи та не виждам как ще стане тази Странна и "закономерна" грешка. Е MZK, NIZO знаят повече да ги попитаме тях как става това. но Първо ми отговори на въпроса в червено, Или сигурно като работи колайдера швейцарските часовници изостават.
h2motor:
Науката постоянно се развива и по отношение на електролизата и електролизерите има огромно бяло поле. Самия ти си написал - електролиза на 2.3 волта е убийствено неефективна, но малко си поизостанал по отношение на най новото защото при електролизерите с протонообменна мембрана вече 1.5 волта ще са технологичен стандарт. На 1.5 ги правят да работят след като започнаха да правят електроди с голяма разлика в потенциала и мърдат стабилно напред. Но при алкалната електролиза ще бъде пробива и 100-те процента по уравнението което си дал в първия си пост като количество произведена енергия във вид на водород, но за сметка на вкараната допълнително енергия във вид на топлина могат да се пробият - надхвърлят.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия