Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Електролиза - същност и фактори, които влияят на нейната ефективност

<< < (8/38) > >>

Moon_Watcher:

--- Цитат на: Радико в Септември 11, 2014, 09:49:59 pm --- Въпросът ми е с каква скорост се стопява разстоянието между двата снопа частици

--- Край на цитат ---

Винаги ме е изумявал фактът, че най-големите противници на теорията на относителността,
никога не са се запознавали с нея, дори в нейния научно-популярен вариант, или ако са подочули
нещо, то е от журналята, но не и от сериозен източник.
   Това е изключително лесен въпрос, при условие, че си абсолютно наясно, какво е инерциална
отправна система (много от опонентите са се проваляли още тук). Ако наблюдателят не е инерциално свързан с нито един от сноповете частици, той ще наблюдава, че те се приближават помежду си със скорост 1,4 пъти по-голяма от скоростта на светлината. Както вече казах - лесен въпрос.

h2motor:
 Теориите в науката всъщност са някакви модели, които работят и съм съгласен с това. Но тези модели в крайна сметка ще подлежат и на революционни промени и ще бъдат заменени от други модели - по добри и по прецизни. Ако изолираме едно тяло в условия на абсолютен вакуум и му вкараме енергия във вид на светлина то би трябвало да загрее и да не може да изстине, ако не излъчи обратно тази енергия във вид на светлина, защото на съвременната наука не са познати други частици освен фотоните които да се движат в такива условия и това е нейния модел. Да но в такъв случай нас Слънцето да ни е изпарило вече ако не греша.

Moon_Watcher:

--- Цитат на: h2motor в Септември 11, 2014, 10:19:12 pm --- Науката постоянно се развива и по отношение на електролизата и електролизерите има огромно бяло поле. Самия ти си написал - електролиза на 2.3 волта  е убийствено неефективна, но малко си поизостанал по отношение на най новото защото при електролизерите с протонообменна мембрана вече 1.5 волта ще са технологичен стандарт. На 1.5 ги правят да работят след като започнаха да правят електроди с голяма разлика в потенциала и мърдат стабилно напред. Но при алкалната електролиза ще бъде пробива и 100-те процента по уравнението което си дал в първия си пост като количество произведена енергия във вид на водород, но за сметка на вкараната допълнително енергия във вид на топлина могат да се пробият - надхвърлят.

--- Край на цитат ---

С нетърпение очаквам това да се случи. И как няма, след като това за първи път ще наруши ЗЗЕ.
Като гледам клиповете в тубата, това отдавна е направено и дори има инсталации с 200 и дори
300% ефективност.

Moon_Watcher:

--- Цитат на: h2motor в Септември 11, 2014, 10:33:41 pm --- Теориите в науката всъщност са някакви модели, които работят и съм съгласен с това. Но тези модели в крайна сметка ще подлежат и на революционни промени и ще бъдат заменени от други модели - по добри и по прецизни. Ако изолираме едно тяло в условия на абсолютен вакум и му вкараме енергия във вид на светлина то би трябвало да загрее и да не може да изстине, ако не излъчи обратно тази енергия във вид на светлина, защото на съвременната наука не са познати други частици освен фотоните които да се движат в такива условия и това е нейния модел. Да но в такъв случай нас Слънцето да ни е изпарило вече ако не греша.

--- Край на цитат ---

Е, ако не излъчва няма да изстине, ама то излъчва. В инфрачервената област, но излъчва.
Колко излъчва може да се сметне по закона на Вин. Очевидно е, че не си чувал за него, но
при добро желание можеш да се запознаеш и да разбереш защо още не сме се изпарили
от Слънцето.

Moon_Watcher:

--- Цитат на: ndm в Септември 11, 2014, 05:05:34 pm --- Би ли ни разяснил как така на натрия слагаш + а е минус не знам си колко и обратно на хлора слагаш минус, а пък после става плюс пак там няколко си. Обясни ни тези неща с плюсовете и минусите може, и в природата там къде ги има да ги видим. А да в акумулатора ???, много пъти съм ги търсил, но и там ги няма.

--- Край на цитат ---

Не е възможно да се измерят абсолютните стойности на елекродните потенциали. Те се изчисляват теоретично, като за двойката водород - водороден катион е прието, че електродният му потенциал е равен на нула и той се използва като база са сравнение с всички останали. Естествено ако изчисления електродния потенциал на друга двойка е по-нисък от този на водорода, неговата стойност да е със знак минус и обратно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия