Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Електролиза - същност и фактори, които влияят на нейната ефективност
Vetap:
В момента съм страшно зает, но щом ми остане време, ще повторя експериментите със "сухия" електролизер и ще дам размери и т.н. Имам вече готовност за построяване на още един "мокър". Захранването (12V /20A) също ми "изгоря",така че се нуждая от време.
Поздрави,
Аtos:
Относно казаното от nizo и Maistora:
Ако се хванем да разглеждаме такава трактовка на разпада (условно, разбира се), мисля,че най-правилното сравнение би било с електромагнити:)
Тук явно се преодоляват силите на привличане с директна намеса на ел.ток в самото им поле.Неудобството идва от това, че не може да се "застопори" определена молекула механично и да и въздействаш с ток по точно определена ос.
Има според мен, един единствен начин, мисля,че колегата vlindos го обясни много добре в този пост #233:
(темите имат голямо сечение на припокриване)
http://mazeto.net/index.php?topic=9189.msg64576;topicseen#msg64576
по-специално в последната му част-където споменава за въздействие с два вида ток.
При тази постановка, единият ток СТРОЯВА молекулите, нарежда ги еднопосочно ("асфалтира пътя") и тогава им въздейства другия, поне така го схванах аз :D
Може би тайната ще е в леко фазово разминаване, колкото да осигури предварителното "подреждане" (ориентация) на молекулите от управляващия ток, за да може изпълняващият да си свърши работата?
Нахвърляхме идеи, да оставим практиците по тези теми да работят и дай Боже-да успеят!
Михаил Кузмов:
Най после, темата в конструктивни води ! mi68, nizo, Maistora, atos ! От такова общуване, може да излезе идея ! По същество, аз търся друг метод на мерене ! Допускам грешка в меренето, макар че упорито защитих меренето си ! Колкото до метода, предварително "разкрачване" на молекулата, започнат от Пухарич и продължен от Ст. Майер, ами не се получава с него (поне от мен)! Описан е подробно в патенти ! Не успя и съмишленика ми, работещ по свой метод ! Боб Бойс прилага три честоти, и три последователни импулса, и твърди 600%, но не би !
Ето го моят метод, обяснен образно и смешно !
Представих си че, ако Кубрат Пулев ми забие един, може да ме просне завинаги ! Представих си че, ако внука ми, ми бие шамарчета докато ги изравни с юмрука на Пулев по енергия, аз ще мога да си почивам междувременно ! На края, вероятно ще ме боли глава,
бузите ми ще са червени, но ще се оправя !
За това реших, бруталното поведение е по ефикасно !
Аtos:
Интуитивното ми усещане клони по-скоро към "средния" път...
Импулсна "бруталност"...по-голям кратковременен силов ефект и време за "почивка"...
То и сърцето, макар и да не спира, си почива по няколко милисекунди на удар ;D
Maistora52:
Някъде в патентните чертежи на електролизери за ННО си спомням, че имаше поставени Магнити по особен начин, с което "уж" се разделяше получения газ отделно на Водород и Кислород. Май беше на Вълков някъде в патентите. Обаче дали е така? Из форума тук има доста твърдения, че магнитите не въздействат толкова интензивно на водно-газовата смес! - не знам! просто асоциации!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия