Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Електролиза - същност и фактори, които влияят на нейната ефективност
Михаил Кузмов:
Да ! В отделен е ! Утечка нула (конструктивно) ! Имам процес при 1.4 в. но не върши работа ! Серийните клетки делят, и още как ! С уговорката, че трябва да се вземат мерки, газовете да не се смесват !
В момента със съмишленика ми от форума, работим в/у прилагането на 300А импулси ! Контролера трябва да пропуска, зададен брой полу-синусоиди ! Така времето за "почивка", ще се увеличи многократно ! Само експеримента ще покаже резултата !
mi68:
Здравей колега Кузмов,
Мериш ли температура на разтвора? Ако спада, явно хаотичното топлинно движение се превръща в насочено, т.е. ток, в електролизера липсва реактивна компонента и добива на газ се увеличава с 12%.
Михаил Кузмов:
Странно ! Как си направил тази констатация ? Меря нон-стоп ! Това което съм забелязал е, стабилизирането на покачването на температурата, след известно време (задължително под 40 градуса)! Да кажем, час след включването, при над 10А до 15А RMS стойност на тока ! При това положение установих най-добри резултати ! Времето на добива за литър слиза под 50 сек. а напрежението пада под 16 в. за 8те клетки ! Това съвпада, с написаното от теб, но какво се случва ?
nizo:
Михаил Кузмов, аз мисля, че атомите са магнитни. Молекулите също са магнитни. От тук следва, че при деленето на водата все едно дърпаме 2 магнита за да ги разлепим един от друг. Доколкото разбирам ти ползваш импулси и за мен това е най-правилния подход. Ако разгледаме процеса с 2 по-големи постоянни магнита, то отлепването се постига с голям начален напън, а след това необходимата сила е в пъти по-малка. Постоянното дърпане не помага много след като се преодолее най-лепкавата точка ... т.е. постоянния прав ток не е най-добрия метод за разлепяне. Импулси със стръмен фронт и експоненциално затихване, ще да са най-удачни, според магнитната теория. Може би от това идва лекото покачване в добива ти. Ползваш правилната сила! :D
Maistora52:
Искам да добавя към казаното от Nizo, пък може да ви хрумне някакъв ел-"Номер" - магнитите като се залепят съответно Север с Юг и осите и диаметрите им съвпадат, съответно силата на отлепяне (коерцитивна сила) се мери при опит за разделянето им точно по оста... НО! - ако започнем да ПРИПЛЪЗВАМЕ двата магнита така, че да раздалечаваме осите им, Силата им на свързване намалява, и когато съвсем ги раздалечим (но още са залепени) - тогава силата им за отлепяне е почти нищожна в сравнение на реалната им коерцитивна сила.
Т.е. - ако измислите начин тези магнитни атоми и молекули ПЪРВО да ги раздалечите съосно, и после да ги "дръпнете" едни от други - е тогава сте "хванали заека за ушите"!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия