Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Работа и Енергия - еквивалентни ли са?

<< < (12/13) > >>

Аtos:

--- Цитат на: kd_dinev в Август 29, 2015, 06:19:43 pm ---atos,ти освен камъка пусна и мен в музиката.Докато пада той се ускорява и кинетичната му енергия расте.След удара в лунната повърхност скоростта му е нула кинетичната му енергия също е нула,ако не се е трансформирала в топлина в какво тогава? Или и ти го подкара като сащианците,дето без наличие на атмосфера успяха да да отнемат кинетичната енергия на спускаем апарат движещ се с 20 0000км/ч

--- Край на цитат ---

kd_dinev, очакваш ли някакъв отговор, при това несвързано писане или го правиш, за да напишеш просто нещо?
Какво от това, че кинетичната енергия се е трансформирала в топлина? Не е извършена работа ли?
Извършена е ДВОЙНА работа - преместване от точка "А" до точка "Б" + предаване на топлинна енергия чрез трансформация от едно тяло на друго!
Какво изобщо искаш да ми кажеш?

Дали и ти не си от тези, изчели само последните 9-10 поста в темата и...решават "спонтанно" да леят откровения?

kd_dinev:
Напротив,изчел съм я цялата,просто ми стана странно какво имаш предвид,като казваш,че има работа,а топлина няма.Благодаря за отговора.

Аtos:
Сега те разбрах, просто отговарям на пост  #54, където се твърди, че при работа винаги се отделя топлина, което не е задължително. Поне не в такива стойности, които да се включат във формулата.
Все пак разглеждам конкретния пример в определен времеви и пространствен отрязък.
От точка А да точка Б (да приемем, че тя е малко, преди сблъсъка). Какво става след това е извън конкретния пример.

juliang:

--- Цитат на: atos в Август 30, 2015, 11:19:40 am ---Сега те разбрах, просто отговарям на пост  #54, където се твърди, че при работа винаги се отделя топлина, което не е задължително. Поне не в такива стойности, които да се включат във формулата.
Все пак разглеждам конкретния пример в определен времеви и пространствен отрязък.
От точка А да точка Б (да приемем, че тя е малко, преди сблъсъка). Какво става след това е извън конкретния пример.

--- Край на цитат ---
В реалния свят за да има извършена някаква работа трябва да има взаимодействие между 2 тела (или 2 системи). И за съжаление при всякакъв такъв обмен има загуби, които генерират топлина. Колкото и малка да е, я има.

Аtos:
juliang, говоря за конкретния пример - камък в обсега на лунната орбита!
Лунната гравитация го привлича и той пада. Разглеждам произволна отсечка от падането, преди удара!
Има сила+преместване на маса = работа, топлина в този участък не е замесена!

Недей да четеш пак "през пръсти"!
И без да започваш пак с "НО" и "ОБАЧЕ"...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия