Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Работа и Енергия - еквивалентни ли са?
Аtos:
--- Цитат на: Moon_Watcher в Септември 03, 2014, 05:00:57 pm ---Мощността е енергия за единица време! Елементарни неща са това...
--- Край на цитат ---
МОЩНОСТТА е РАБОТА за единица време,а не енергия!
Не може да има понятие като "енергия за единица време",ако няма освобождаване на тази енергия чрез работа или трансформация! Но накрая, все-пак, всяка отделена ,акумулирана или трансформирана енергия се мери, чрез работата, която е в състояние да извърши,друг начин НЯМА ОТКРИТ, засега!Затова дименсията е в ДЖАУЛИ=еквивалент (потенциално)извършена работа!
Moon_Watcher:
--- Цитат на: atos в Септември 03, 2014, 05:20:44 pm ---Колега, Moon_Watcher,работа и енергия са еквивалентни само що се отнася до дименсията,в която се измерват-джаули!
Дотам!
Просто явно имате пропуски в часовете по физика на времето?
Работата е функция на енергията,времето и някаква маса!
Работа без енергия НЕ МОЖЕ ДА ИМА, докато енергия без работа има навсякъде-Майсторът също ви го обясни,просто трябва да вниквате в постовете,не да ги четете през пръсти!
И за nizo искам да кажа същото!
В един зареден акумулатор има много енергия,но няма работа,докато не включиш електродвигател,който да се върти (или друг консуматор)!
--- Край на цитат ---
Не, не смятам, че имам пропуски в часовете по физика. Работа без енергия няма, но и енергия без работа също няма.
Енергията в заредения акумулатор е резултат от работата, която е извършило зарядното устройство при зареждането му.
Да не би да ми казвате, че енергията просто се е вселила в него от нищото.
И накрая, цитираното по-долу не е моя измислица. Взето е наготово от специализираната литература,
но трябва да се чете, разбира се, а не да се фантазира ...
"Работа или механична работа във физиката и механиката е мярка за количеството енергия, което се пренася от една система в друга."
Аtos:
--- Цитат на: Moon_Watcher в Септември 03, 2014, 06:21:02 pm --- Работа без енергия няма, но и енергия без работа също няма.
Енергията в заредения акумулатор е резултат от работата, която е извършило зарядното устройство при зареждането му.
Да не би да ми казвате, че енергията просто се е вселила в него от нищото.
И накрая, цитираното по-долу не е моя измислица. Взето е наготово от специализираната литература,
но трябва да се чете, разбира се, а не да се фантазира ...
"Работа или механична работа във физиката и механиката е мярка за количеството енергия, което се пренася от една система в друга."
--- Край на цитат ---
Че аз какво по-различно казах?Именно-ДА СЕ ПРЕНАСЯ ЕНЕРГИЯТА ИЛИ МАТЕРИЯТА, тогава само можем да говорим за работа!
А това,че нямало енергия без работа са абсолютни глупости!
В контакта на стената има ли работа-НЯМА!Що не бръкнеш с два пръста там тогава?
Защото има ЕНЕРГИЯ,която ще предизвика веднага работа(ще те накъдри яко,ако имаш коса,де)!
Енергията в акумулатора не се е вселила от нищото - кога съм го казал?
Но веднъж вложена чрез работа там,тя е просто енергия, не е работа, докато не се наложи да я използваш пак!
Направо се уморявам от ограниченост - вече не ми пука кого ще засегна!
Аtos:
--- Цитат на: Moon_Watcher в Септември 03, 2014, 06:21:02 pm ---
--- Край на цитат ---
Резултат от десен ъперкът е фрактура.
Това значи ли, че фрактура=ъперкът?
Moon_Watcher:
Крайно неподходящ пример!
Фрактура може да се получи по много начини, но енергията се получава само от работа
и работата се върши само от енергия. Това е положението. Затова, по-умните от нас са
казали, че има еквивалент между работа и енергия.
P.S. atos, давай го по-кротко, моля. Тропането с крак и проявата на агресивност по никакъв
начин, не може да наложи каквото и да било. Аз, не си позволявам да правя квалификации.
Молбата ми е не го прави и ти и който и да е друг. В този форум съм се записал със съвсем
добри намерения. От както се помня се интересувам от наука и този интерес е заемал по-голя-
мата част от свободното ми време, заема го и в момента. Още преди да се запиша съм посе-
щавал тези форуми и съм забелязал много хора да харчат пари и да губят време за осъщес-
твяването на обречени каузи. Ако с придобите знания успея да помогна в това отношение,
значи не съм се записал напразно. Знам, че ще прозвучи нескромно, но знанията ми са
много, ама наистина много. Перманентно ще давам доказателства за това, ако климата във
форумите е подходящ.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия