Справочници, схемотехника, теория > Практически опит

Изработване на детайли от полимерни материали

<< < (14/16) > >>

pathfinder:
EDM electronics,
Моето предложение е, след като направиш заваръчния шев да армираш същия с ивица финна неръждаема мрежа с ширина около 1.5см. Окото на отворите е 1мм. Имам такава и мога да ти изпратя. По този начин лепят спукани автомобилни брони, но там мрежата е много груба с око около 5мм и много по-дебел материал, от който е изплетена мрежата. Слагаш ивицата върху заварения шев и я притискаш с нагрят плосък поялник до пропадането ѝ в пластмасовия детайл. При твоя случай всички ивици няма да тежът повече от 10 до 15гр. След това шлайфане, полиране и т. н. т. Гарантирам ти, че при удар ще се спука на друго място, но не и там където държи мрежичката. Другото е, че тя е неръждаема и ще издържи без проблем дори в солена вода. Ползвам често този метод за лепене на финни пластмасови детайли и съм доволен от резултата.

EDM electronics:
Току що се връщам от проби на заваряване, удари на камък. Това ПВЦ не се топи, неговата верица, стои твърдо до момента, когато почне да изгаря. От твърдо състояние направо изгаря. Имам чувството, че това не е чисто ПВЦ, ами има някаква добавка, да издържа на температура и има резон, за да не се стапят тръбите от топлата вода - знаете, ако се развали бойлер и т.н., направо си мисля, че съм прав.

Пробвах с духалка-поялник ведно със стандартен поялник с човка за лепене на пластмаса, не е типичното ПВЦ дето друг път съм лепил с поялника. Аз забелязах още, като кривих отрязъците. Размеква се, но не се топи и не можа да се образува разлята заварка, ами става студена - афиф работа.

Пробвах на едни парчета с едно турско лепило на основа полиуретан с марка 610, много здраво ми се видя мострата в магазина, хем е доста твърдо, хем е гъвкаво. Пробвах и с друго лепило на основата на ПВЦ - Тангит. С него се лепи баш ПВЦ, много е здраво, но за запълване на фуги не съм сигурен, какво ще се получи. Сега съхне на мострите, утре ще гледам за какво иде реч.

pathfinder, благодаря ти за предложението, но нека първо видя дали въобще ще заварявам, утре пак ще пробвам за последно. Тъй като не се топи, едва ли ще мога да вкарам мрежа. Поялника ми е от най-добрите, бързо загряващ с цифров датчик за температурата и като наглася на 210 гр. едва-едва размеква. На 320 гр. вече топи, но както казах на трици. Оттам насетне почва да изгаря, но не се топи.

Телбод със сигурност ще вкарам, но мрежа ме съмнява, мрежа няма да може да влезе в това ПВЦ. И аз съм лепил навремето броня, но е друга пластмасата, тя се топи лесно, пак с поялник съм я лепил и също съм поставял мрежа.

MTM:
EDM пвц - то. Не се топи, нито се споява, едно с друго. От опит, го казвам...
 Най добре стругаря, да издълбае вътрешния диаметър на дървото...

EDM electronics:

--- Цитат на: lda_has в Ноември 15, 2019, 05:39:32 pm --- презерватив ....... да ги нахлузвате ... на скъпата апаратура.

--- Край на цитат ---
Електрониката ще бъде поставена в пластмасови херметични кутии и в тях поставено пакетче силикагел. Значи електроника пригодна за вода изисква доста труд, за да стане надеждна. А пък за морската вода е умножено по 3-4, направо е киселина, не черноморската, тя е почти сладка.
Преди две години щях да се подпаля в морето. Заля ме вълна и ми подаде буксата на мотора, влезе по шлауха и заля леко акумулатора. Такъв взрив можеше да стане, че .....бях на дилемата, да хвърлям акумулатора във водата или да се взривя, а струва 1 500 лв. Ако беше някой некомпетентен и да се шашне, сега щеше да пише от оня свят.  :D

Но вече имам лек за всичко, лекувам всичко  :D.

Радико:

--- Цитат на: MTM в Ноември 15, 2019, 08:57:06 pm ---EDM пвц - то. Не се топи, нито се споява, едно с друго. От опит, го казвам...
 Най добре стругаря, да издълбае вътрешния диаметър на дървото...

--- Край на цитат ---
Да бе а пък ПВЦ дограмата я сглобяват със винтове и гайки

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия