Справочници, схемотехника, теория > Практически опит
Изработване на детайли от полимерни материали
Аtos:
Току-що се сетих и за много по-лесен вариант - забъркваш някаква смола (от типа на епоксидните), с консистенция малко по-гъста от пчелен мед, топваш хубаво цялата глава, изправяш торпедото и оставяш да се стече по него. След изсъхване - шлайфай, полирай...каквото ти се ще :)
Става и с плексиглас, разтворен в коресилин или АМБ, важно е сместта да е гъста.
lda_has:
И аз да се намеся и да предложа още една технология която ще направи нещото ударо- устойчиво и водно устойчиво. EDM electronics вземаш един чорапогащник от жената и го нахлузваш на нещото отгоре, после разтваряш силикон с ацетон и почваш да мажеш, може и силиконов латекс накрая когато изсъхне се получава силиконова обвивка с арматура. Понася удари и прави пълна изолация от влага. Другия вариант е да ползваш презервативи редувани с чорапогащник вършат същата работа. Последното го писах на шега но често го ползвам и работи.
Аtos:
Ами...какво друго освен презервативи...с тази форма... :D
Хасково, издаваш си май ноу хауто за Харматура... ;D ;D ;D
EDM electronics:
Колегиии..., няма да слагам ни презервативи, ни силикон армиран с дамски чорапи на моя DIY-страпон ;D. То голяма перверзия ме подстрекавате да правя. :D
Ще заварявам! - това е оригиналното решение.
Нещата трябва да стават по възможно най-бързия, най-лесния, най-оригиналния начин. Тия презервативи и силиконови обшивки са несериозни за моите разбирания. Как ще слагам презервативи, като от УВ-лъчите ще изгори за 2 часа? Ако ме види някой германец, италианец или извънземен, ще умре от смях и ще дава за лош пример българската инженерна мисъл. :D А мен гърците като ме видят и ме уважават заради техническото оборудване, стават прави в лодките и ми козируват от уважение, и аз така ги поздравявам. :D
Силикона пък как ще го боядисам, нали нещото трябва да има не добър, а безупречен външен вид, все едно излиза от завод на Мерцедес? ;)
Няма по-добро решение от заварката, ще стане еднородно и най-здраво. После само една пила на фугата и край. Отвътре ще затапя тоя конус с кръг от ПВЦ и дори и да подаде някога, "кораба" няма да потъне.
Впрочем, видях че продават накрайник за пистолет за горещ въздух който служи точно за заварка - тесен процеп-фуния, съединен в края с тръбичка за подаване на пластмасовия електрод. Въпросът е, че струва 2 пъти по-скъпо от пистолета. :D
Утре ще правя пробите с СМД-духалка.
lda_has:
Леле мале тва всички се впрегнаха за презерватива. Като пиша презерватив сещайте се за гумени или латексови ръкавици и не да ги нахлузвате отгоре, а на скъпата апаратура. Вътре в "нещото" няма да се вижда и пак византийците ще се изправят на лодките да козируват.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия