Справочници, схемотехника, теория > Практически опит

Изработване на детайли от полимерни материали

<< < (10/16) > >>

epwpixieq-1:
Още една идея, която всъщност може да се използва за много форми. Просто трябват найлонови торбички от тип HPDE ( номер 2, по номенклатурата за рециклиране или тези които "много шумят", ако няма никакъв номер отбелязан по тях ), и както знаем такива има (за съжаление) навсякъде изхвърлени. Режат се така че да остава като големи листове ( макар че това не е задължително, но е по лесно за работа, при определени форми ), и се полагат върху форма, която не би имала проблем с топлината, и се слага във фурната на определена температура (между 120 - 180о за този материал, като трябва да се внимава да образуването на вредни газове, най-добре е това да се върши по възможност на открито или в добре проветриво помещение).

Разбираемо е, че това е доста груб метод, но е и доста лесен, а за здравината предполагам че сам всеки може да се убеди като направи няколко лесни опита. Прилагам снимка на това което правя за да си рециклирам моите, а и на съседите, торбички, като просто ги правя във груба форма която ще ми върши работа в последствие.

Скоро ми хрумна идеята че нарязани на малки ленти те могат да играят и ролята на фибри, които се продават за слагане във бетон. Интересно ми е някои пробвал ли го е това, като идея.
В дпълнение, на този канал има доста приятни идеи за рециклиране на типове пласт маса, и дори се замислям да си направя такава режеща машинка, каквато те ползват на това видео: https://www.youtube.com/watch?v=VdUkOjIP0Ok

EDM electronics:
Ето го нещото, топло-топло:
Направих го с последователно огъване и дорник. Всяко следващо огъвах, леко изстива и режа по предходното. Сега остава да захвана отделните пера с телбод, ще ги вкарам с поялник, чрез награвяне и после ще запълня фугите с някакво лепило. Въпросът е какво да е то?
Отвътре смятам да подлепя стъклена лента за гипсокартон и лепило.
После шкурене и грундиране с грунд за пластмаса.

EDM electronics:
.

mind:

--- Цитат на: EDM electronics в Ноември 13, 2019, 09:00:59 pm ---...ще запълня фугите с някакво лепило. Въпросът е какво да е то?

--- Край на цитат ---
Тангит.
Не знам за по-големи фуги дали ще стане, но иначе е много здраво.

lda_has:
EDM electronics има няколко начина само, че предполагам вече си решил как да действаш.
Има труден и лесен начин, има скъп и евтин, има чист и мръсен, аз бих се спрял на лесния начин. Предполагам си виждал пистолет за горещ силикон. Не избирам този начин, а тази технология защото е добра, лесна, евтина и здрава. Всеки може да се справи без да се затрудни, без да се набута финансово и не изисква трудно достъпни материали.
Та по същество - парчетата тръба които си отстранил ги нарежи на тънки ивици като електроди на заваръчен апарат. Измисли как можеш да подаваш горещ въздух с който да нагряваш местото което искаш да запълниш. В процеса на нагряването двата края почти се разтапят и тогава добавяш предварително нарязаната тръба на тънки ивици. Такива тръби така се заваряват, а провара после се премахва с пила или джам сакъз (шкурка) до заличаване на заварката. Ако търсиш голяма гладкост минаваш на следващия етап като авто бояджия, китосване, боядисване и полиране с паста. Гарантирам голяма здравина, качество и ниско съпротивление по време на движение във водата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия