Справочници, схемотехника, теория > Практически опит

Изработване на детайли от полимерни материали

<< < (6/16) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: montanar в Октомври 27, 2019, 08:24:17 pm ---Иначе папиемаше също е вариант но ш се омацаш до ушите  с епоксидка :)

--- Край на цитат ---
Правил съм едно време корпуси с полиестерна смола - благодаря, още имам между ноктите и в г..ъ.  :D
Да не говорим, че тоя калпак от стъкломат ще ми отнеме 2 дни работа, от живота - много скъпа технология.
Търся най-лесния, бърз и най-качествения вариант.

montanar:
ПВЦто е твоя човек  ;)
И аз имам кофти спомени от епоксидки  ;D

Bat_Vanko:
EDM аз съм изработвал много точни ротационни детайли на универсален струг. Трябват само плосък лист с необходимият профил който после се копира с индикаторен часовник. И балванка от съответният материал и размери. Правил съм си и матрица (мъжка и женска) за щамповане на листов материал с формата на сфера. Това е доста по сложен но и по точен начин за изработка от преправянето на готови форми.

krasias:
EDM electronics, има тапи за ПВЦ тръби мисля че има и такива с по дебела стена отпред. Та ако вземеш такава тапа и я нагрееш и оформиш може и с дървен шаблон, може и да стане.

Радико:

--- Цитат на: EDM electronics в Октомври 27, 2019, 08:18:24 pm ---Доколкото разбирам тая форма трябва да е като калъп - женски отвор  :D и на дъното пробивам една дупка и там слагам прахосмукачката. После поставям листа ПВЦ отгоре, нагрявам и той трябва да се всмукне по формата ли? Бая сложно ми се вижда, то цял производствен процес, а на мен ми трябва само един брой.

--- Край на цитат ---
Не е необходимо точен калъп просто едно кутиика от дъски с точна кръгла дупка отгоре. Отдолу два отвора колкото да влезе тръбата на прахосмукачката. През другия нахлува въздух и няма вакуум като го запушваш постепенно с нещо ще можеш да регулираш вакуума който прави прахосмукачката и така да издърпа толкова колкото е необходимо. Едно зеге и винтоверт ти стигат като инструменти а да и топлодувка и прахосмукачка.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия