Справочници, схемотехника, теория > Практически опит

Изработване на детайли от полимерни материали

<< < (5/16) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: montanar в Октомври 27, 2019, 08:03:30 pm ---Направи на струг за дърво формичката - после намери малко по-дебело ПВЦ и с греене го дръпни със вакуум - това мисля че е най перфектния вариант.

--- Край на цитат ---

В домашни условия откъде да го взема тоя вакуум? А като го вакуумирам евентуално, нали ще се изтъни стената, тя и без това е около 1 мм, ще стане на вестник.

montanar:
Има дебели ПВЦта - 5мм трябва ти само едно парче 120мм режеш го нагрваш и изправяш - много лесно става - и така получаваш заготовката за вакуумиране  ;)
Вакуум от прилична прахосмукачка е достатъчен ако нагрееш качествено.
(внимавай че ПВЦто се отпуска от веднъж като го нагряваш)

EDM electronics:

--- Цитат на: montanar в Октомври 27, 2019, 08:09:36 pm ---Има дебели ПВЦта - 5мм трябва ти само едно парче 120мм режеш го нагрваш и изправяш - много лесно става - и така получаваш заготовката за вакуумиране  ;)
Вакуум от прилична прахосмукачка е достатъчен ако нагрееш качествено.
(внимавай че ПВЦто се отпуска от веднъж като го нагряваш)

--- Край на цитат ---
Доколкото разбирам тая форма трябва да е като калъп - женски отвор  :D и на дъното пробивам една дупка и там слагам прахосмукачката. После поставям листа ПВЦ отгоре, нагрявам и той трябва да се всмукне по формата ли? Бая сложно ми се вижда, то цял производствен процес, а на мен ми трябва само един брой.

EDM electronics:

--- Цитат на: MTM в Октомври 27, 2019, 07:48:26 pm ---Бих го направил, по следния начин :
 С помоща на картон, хартия. Ще направя формата която ми трябва. След това вземам мрежа за шпакловка. 2 - 3 слоя мрежа и всеки слой се маже с четка с епоксидна смола. След това силикон за аквариуми се прави връзката с пвц тръбата.
 Става по здраво и от пвц-то.
ЕDM  сигурно за сонар, ще го ползваш

--- Край на цитат ---

Искаш да кажеш да си го направя от стъкломат? То хубаво, ама после трябва бая обработка, китване, стъргане и т.н. Няма да стане естетически издържано, след време ще падне кита от температурните разлики, а аз много държа на това, трябва да изглежда все едно излиза от военен завод, не да мяза на кенефна тръба, каквато всъщност е.  ;D

Не, няма как да го ползвам за сонар, сонар си имам, той е сложен уред, не мога да си го направя и няма и смисъл. Ще правя буквално торпедо, да е устойчиво на големи вълни, да пробива вълните.  ;)

montanar:
Да нещо такова трябва да направиш.
Не е трудно 1вия път ш момажеш нещата но на 2рия 3тия опит ш се справиш с отличен резултат. (ПВЦто имам предвид)
Иначе папиемаше също е вариант но ш се омацаш до ушите  с епоксидка :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия