Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (15/147) > >>

владимир димитров:
Уж с 500w става 3 kw отоплителна -ама голяма щайга ,помпи кво ли няма :-) новата ми схема е по хитра(според мене много ясно).....така като им гледам устройството как пали,мога да ви драсна една схема какво има вътре най вероятно....

nizo:
При Тренчев консумацията е 2500W!!!

valex:
КПД е съотношението на изходящата мощност към входящата мощност. На видеата на Тренчев се вижда моментна мощност около 2800W към искрището. Това не е входящата мощност към цялото устройство (има загуби при преобразувателя на високо напрежение). Изходящо имаме само едни около 46 градуса на водата, която не се знае колко литра е и за колко време се е затоплила до тези градуси. Така, че не може да се изчисли колко е изходящата мощност. От там и колко е КПД-то на системата.

nizo:
Сравни една печка 2,5kW и тази плазмена топка която изпарява волфрам. Печката няма да изпари реотаните си, докато тая плазмена топка ще ги изпари. Според мен от това може да съдим, че КПД е над 1.
Ако си спомням правилно 800-1200 градуса светят в червено като реотан, а при Тренчев се изпарява волфрам за който казват е нужна температура от над 6000 градуса. От тук може да предположим КПД  в диапазона 4-6. Може и да греша.

valex:
В темите сме коментирали как може да измери нагревателната мощност. И не знам защо не се измери поне приблизително мощността и да се докаже > 1.0 КПД ???
Някой да има отговор на този въпрос?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия