Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (16/147) > >>

владимир димитров:
На новата схема ще я измеря....ограничавам се максимум до 300 вата ...

h2motor:
 Не е проблем да се сравни отделената топлинна енергия от пламъка с енергията необходима да се загрее дадено количество вода с прост реотан. Ако да кажем установката смуче 300 вата, просто трябва да се направи един реотан дърпащ пак толкова ток и се мери времето за загряване на вода от една и съща температура до друга примерно за 5 минути. Въпроса е пламъка до по висока температура ли ще загрее водата за тези 5 минути или с реотана температурата ще се повиши повече ?

valex:
h2motor
Принципно е така, но отдаването на температурата трябва да е при едни и същи условия (най-малко при едни исъщи загуби). В случая сигурно > 50% от енергията отива за светлинно излъчване, което не загрява водата. Би трябвало да се използва някакъв затворен съд тип  калориометричен съд. Подобно на
http://phys.tu-sofia.bg/PROTOKOLI/physics_1/rakovodstvo/final%20%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D1%84%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD_%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD_%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82.pdf

h2motor:
 Съгласен, но при разлика в пъти, то пламъка убедително би трябвало да победи. Не е чак толкова много светенето и то в такъв спектър в който да не нагрява. Според мен не надхвърля и 10 % светлината която се получава и не грее. Долу около дъното на съда който се нагрява с пламък може да се сложи и топлинен екран, но пак казвам при разлика в пъти няма нужда. Всъщност съм на мнение че тази електролиза  с високо напрежение е с ефективност едва 30-тина процента. Според мен като се замери дори коствено ще излезе толкова.

g1905:
Една седмица и няма данни за КПД на схемата. Аз лично, след "Тестатиката" съм в отбора на скептиците. Но трябва да има и такива нали, поне за насърчение.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия