Начало > Реални резултати от експериментите
Водата гори + схема
nizo:
--- Цитат на: atos ---Не съм съгласен!
Все пак говорим за водата като за вид ГОРИВО!
Или искаш да ми кажеш, че обикновеният автомобил има КПД над 500%, за да си задвижва алтернатора?
--- Край на цитат ---
atos, с кое не си съгласен?! Нищо такова не казва juliang. Без да се заяждам, смятам, че е наистина жалко, ако си мислиш, че juliang иска да ти каже нещо подобно на това което си написал! Не е коректно да казваш, че това искал да каже Юлиян, защото той нищо такова не казва ... това са си някакви твои размисли. Ако следваме логиката ти, то ти смяташ, че алтернатора може да самозахрани колата, щом допускаш, че такава аналогия е допустима! :o
Аtos:
Заяждате ли се сега или наистина се халосвате?
Самата тема е "Водата гори...", а не "Загряване на вода с подръчни средства" - котлон, бързовар, свещ или каквото и да е друго?
Значи, концепцията тук е именно водата да се разглежда като ГОРИВО!
Ако някой от работещите докаже, че я използва като гориво - ок.
Всички останали засягате само нагряването (разлагането и дори трансмутациите и) с различни средства.
Още в седми клас бях, когато учителката ни по химия ни демонстрира как с една батерия и два електрода в колба се получава разлагане на кислород и водород. Водородът (като го запалиш) си гори със стабилен пламък, като свещ.
Елементарно е, че топлинната енергия, отделена при 5 минутно подобно горене няма как да е еквивалент на изразходената от батерията за това време, та ако ще и да я скапе тотално!
Въпросът е дали се ползва обикновена електролиза, дали има "студен ядрен разпад/синтез", "плазма" или просто "водата гори", дисперсно разпръсната във въздуха?
Yoro:
Здравейте колеги!
Пак скептиците са на линя първи.Водата е невероятно гориво.Само трябва да я направим на такова.Баща ми правеше експерименти с една зазка и тя ползваше около 60% вода за гориво.Получаваше се това, че ако подавах рязко газ то се трошеше коляновия вал защото не издържаше на мощните детонации от водата.Та водата е гориво и то много по мощно от бензина.
Просто изчакайте лудите които работят да доокомплектоват това което е направил Владо и тогава се опитвайте да обясните какво става ако можете де...
Това няма да е лесно тъй, че просто изчакайте а ако имате някакви предложения то давайте.Ако ли пък нямате не пишете щуротии.
Радико:
--- Цитат ---"Загряване на вода с подръчни средства" - котлон, бързовар, свещ или каквото и да е друго?
--- Край на цитат ---
Мммдаа това май е най подходящото заглавие за темата. Защото каквото и да говорите няколкото оптимисти тук в форума, не е така Имам един простичък въпрос към оптимистите:
Значи имам две запалени горелки които си горят спокойно и тихо едната се захранва с водород който съм добил от нещо друг ама не е от вода във втората гори водород добит от разлагане на вода. та въпроса ми е в коя от горелките водата гори
съвсем очевидно е че и в двете горелки става една и съща реакция, но това което е в първата няма нищо общо с водата.
Заглавието на темата е журналистическоподобна изцепка на Владо. Точно по този принцип се измислят заглавията и на статиите които имат за цел фалшива или преувеличена сензация.
Това обаче не значи, че трябва да вкараме всички коментари в прокрустовото ложе на заглавието което е определено невярно. невзимането в предвид на тази "лека" хипербола може да вкара всички в дълбоко заблуждение.
Yoro:
Здравей atos!
Пишеш точно нещата, но повечето не го проумяват май.Скептицизма е на ента степен...Като довършим това устройство и те ще замълчат и ще са доволни, че го има.Към това което е направил Владо ще се добавят още доста неща и ще стане невероятно.Моето е различно и като го довърша тогава ще се разбере кое е по ефективно.Скоро ще е ясно.Тогава те скептиците да смятат и доказват ако могат. Тук не става въпрос нито за загряване нито за нещо което ни е познато.Като се научат да мислят нестандартно може и да разберат за какво иде реч.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия