Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (112/147) > >>

Радико:

--- Цитат ---Има друг начин атомите да бъдат ударени топлинно в момент в който са близо, те трябва да са абсорбирани в кристалната решетка на метал-никел и топлината да ги "удари" и извади от нея. Ще се получи повече енергия тогава, но реакторната камера няма да издържи дълго
--- Край на цитат ---
h2motor няма да стане братче. Омръзна ми да го повтарям, но описаната от теб теоретична постановка би работила само ако сериозен процент от водорода "протий" бъде заменен с по тежкия изотоп деутерии.  Демек тежка вода.  Така че зарежи няма такова нещо като студен термоядрен синтез.

Аtos:

--- Цитат на: juliang в Ноември 29, 2015, 10:18:56 am ---Ма и вие не четете...
Не съм казал че не може, а че превръщането на топлина в ел. енергия (в несимволични количества и не на безумна цена) е с много нисък КПД. Тоя реактор трябва да има КПД към 500% за да може след превръщането на отдадената от него топлинна енергия да се получи толкова електрическа, че да може да го самозахрани.

--- Край на цитат ---

Не съм съгласен!
Все пак говорим за водата като за вид ГОРИВО!
 Или искаш да ми кажеш, че обикновеният автомобил има КПД над 500%, за да си задвижва алтернатора?
Че ти само ако съумееш да ползваш прахосаната топлина ще го направиш-тя е 60-80% от усвоената енергия на бензина.

h2motor:
Радико, става. Слънцето, а също така ние живеем на повърхността на реактор за синтез.

Радико:

--- Цитат ---Не съм съгласен!
Все пак говорим за водата като за вид ГОРИВО
--- Край на цитат ---
Мдааа и аз не съм съгласен, в случая не може да се нарече гориво. Горивото е нещо което поддържа някаква реакция единствено за собствена сметка. Тук имаме внасяна от вън енергия.
h2motor в слънцето е всичко друго само не и студен синтез там са милиони градуси температура. в центъра му няма нито водород нито хелии, никакви химични елементи няма.
 С последните по съвършени апарати за анализ са засечени в по студените слоеве какви ли не химични елементи дори и злато.  А за недрата на земята  :)
Там братче всичко е хипотези. Можеш да си измислиш и ти някаква правдоподобна и да твърдиш, че тя е вярната. Единствено хипотезата за желязното ядро на земята е доказано невярна,  комичното е че тя все още се изучава в училище.

Михаил Кузмов:
atos, не си обективен ! Водата не е гориво ! 2/3 от водата може да стане гориво, при условие че се приложи енергия за разлагане. Методи разни. Номерът е в метод който може да поучи 100% оН2 (орто водород). Това според физиците е по високо енергийният изомер на водорода спрямо рН2 (пара водород). Описано е защо ! Респективно, от такъв метод можем да очакваме това което написа dmitarp. При по не еф. разлагане резултата е по лош. Така че, познаването на физичните закони е едно, а да навлезем в сферата на СЕ означава, първо да сме на ясно с тези физични закони !
LENR в момента е факт който следва да бъде доказан, защо се случва, за да бъде приет еднозначно от всички !
Ето какво пише тук: Cold Fusion се описва като форма на енергия генерирана, когато водород взаимодейства
                                 с различни метали. Като никел и паладиум. Cold Fusion e поле на концентрирана материя
                                 на ядрената физика, също наречена LENR, решетъчни структори подпомагащи ядрена       
                                 реакция LANR, също реакция по нано скала.
                                Cold Fusion също се отнася към анормален топлинен ефект отразяващ факта че има не
                                 определена теория на неуловимата реакция. И т.н. четете
Ето линка    http://coldfusionnow.org/what-is-cold-fusion/  най долу има анимация, видео на процеса също линкове към други страници за просвета по въпроса.
Разбира се най добре да се започне от уикипедия. Машинният превод ориентира но понякога обърква. Добре е някой да преведе грамотно някои пасажи. На мен не ми стигат време и сили.
https://en.wikipedia.org/wiki/Cold_fusion
Приятно информиране !! STAY INFORM

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия