Начало > Реални резултати от експериментите
Водата гори + схема
владимир димитров:
Поздрави на всички експериментатори.....
Иван Димов:
Все още не съм изгледал видеото, но прочетох за някаква игла и се сетих за мой експеримент преди време. Прилагам файл. Зареждам кондензатор 10 микрофарада до 300 V от мрежата и чрез тиристор го разреждам в първичната на повишаващ трансформатор. Вторичната му е във водата и прави страхотни пукотевици - все едно кола без "гърне", че и по-силно. Използвах честотата на мрежата и импулсите на схемата ми бяха удвоени, т. е. 100 Hz.
И аз си мисля като mi68 за възможна ядрена реакция, трябва да се замери и за вредни лъчи.
владимир димитров:
Няма никаква ядрена реакция ....не плашете хората :D :D
Ясно ми е че като дадох схемата без да са гледали клипа ще има много преди мене ама ;D ;D
Аз имам друга схема ..... и скоро ще я разкрия точно в този форум ;D не се продава ..... не приемам бизнес партньорство.(за тези които ми пишат на пощата )...схемата ще я видят всички пак ще е качена навсякъде :))
PyroVeso:
Водата не, нЕ, НЕ ГОРИ!!! Гори само ВОДОРОДЪТ, който се отделя от водата при електролизата й!
Да кажете, че водата гори, е все едно да кажете, че пепелта от огнището ви гори, два дена след като са изгорели дърветата в него... За съжаление не можем толкова лесно (например чрез малко ток) да обърнем пепелта обратно в дървесина, иначе със сигурност някои хора биха спекулирали, че и пепелта гори, и че тя е "горивото на бъдещето"...
Та какво правим всъщност - влагаме ток, получаваме водород, който гори върху, около, близо до водата, и казваме, че "водата гори"?! Да, би имало "печалба" на енергия, единствено ако сме откраднали тока от съседите... Ама тогава защо ни е изобщо вода, а не си го ползваме направо като ток? Братя мангасарян отдавна са открили СЕ, както, очевидно, и повечето от гениите тук...
Phantom:
PyroVeso, съжелявам, но след като се разпадне молекулата на водата, би ли ми отговорил какво се получава ? Имам и още един въпрос. Как ще обясниш фактът, че Илия Вълков разлага водата и е патентовано това чудо като Браун газ генератор ? Друг е въпросът, че патентите му се притежават не от когото трябва. Но това е друга тема.
Хайде да не те мъча. Отговорът е два атома водород и един атом кислород. И малчуганите знаят, че водородът гори, а кислородът поддържа горенето. Та какво гори между електрода и солената вода ? Сигурно сламата ;) . Електролизата не е ефективна според повечето учени. А дали това е така, скоро ще се разбере. Успех на всички с начинанието.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия