Начало > Реални резултати от експериментите

Водата гори + схема

<< < (5/147) > >>

Velektra:
Да ви прилича на схемата:

caduceus:
владимир димитров
Евала колега! Аз също правя такива опити, като досега бяха със чиста вода - но само пука и пращи. Взех преди няколко дни от морето едно шише с морска, за да се види какво става с такава и утре мислех да я паля  :)  Моята установка е с автом. бобина и акумулатор + мултивибратор + ВН кондензатор, ползвам платинени свещи, а като вариант и свещ с въртяща плазмена дъга /магнитна свещ на Дудышев/. Чиста вода /чешмяна/ обаче не дава стабилен пламък - това поне се изясни от десетина дни опити.
Не знам дали си попадал на това инфо, но преди време с още 2-3 колеги независимо един от друг направихме успешно запалване на вода + малко бензин. Моята смес беше 90% вода + 10% А95, като се минаваше процес на обработка по технология подобна на тази на Юрий Краснов. Руснакът го прави с 1% нафта и 99% вода, но много пращи и е неустойчиво, затова аз минах през 5% на 10% видях че стабилизира и гори прекрасно - но разслоява след 15-20 минути. Както и да е, може да се направи реакторче да го бърка и смесва.
Искам да кажа, че водогоривни или водосолени или водоорганични смеси са се ползвали от много изследователи за постигане на стабилен пламък, така че си на прав път. И не слушай празнодумците, а си работи както си знаеш и можеш.
Желая ти успех, премери да видим калориметрията как ще ти излезе - аз също ще видя и пиша /евентуално, ако не ме издразнят много някои тукашни теоретици/  :) 
Поздрави!

vsl:
Velektra, какво става? От къде е?

Velektra:

--- Цитат на: vsl в Август 22, 2014, 10:01:48 pm ---Velektra, какво става? От къде е?

--- Край на цитат ---

Естествено от Тесла. Първичната на ТТ.
Тук се създава енергията!
Другото е за усилване и предаване.

pax:
Схемата работи. Ползвам 25W крушка, 220mf кондензатор, трансформатор от UPS 400w, съпротивление 100 ома , натриева основа за електролит. Пламъка не е постоянен, но с малко настройки ще се получи.
Благодаря на колегата Димитров!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия